Nem dermedt meg a kocsonyám, mit csináljak?
Figyelt kérdés
2010. jan. 15. 12:57
11/13 anonim válasza:
Diszkó alkatrészt hol tudnék beszerezni?
Nekem már csak az hiányzik belőle...
12/13 anonim válasza:
főzz még bele egy kis bőrt vagy lábat ha az sem segít jöhet a zselatin...
13/13 anonim válasza:
A fokhagymával szkeptikus vagyok, régiektől úgy tudom a sok fokhagymával vigyázni, kell. A sóval minden képen. Ez a kettő bezavarhat a dermedésbe. A bors kell az ízesítés végett, az arány függvénye a hiteles ráérzés. A nagyon apró szemű borsból több szem mehet, mint a nagyobb kerekebb szem. Ne is szemekben mérd, hanem kb. 8-10 liter kocsonyafőzésnél egy evőkanálon szimplán, ami elfér, olyan egy sorosan azt bátran bele teheted. Én is a húsos részt szeretem. Ezért egy fél fejhúst, csonttal együtt tettem a fazék aljára a csontos felével lefelé, így nem éget le semmi. Egy bontott csülköt szigorúan a csontokkal együtt. Ha ezek jól meg vannak főve, akkor a szalonnás bőrös része kellemes csemege lehet annak számára is, aki egyébként nem szereti a csülökpörköltet. Valamint ezek a zselatinosodást is biztosítja. Na persze nem önmagában még a farkot és bőrkét bele kell tenni. Zöldséggel is vissza fogottabban kel tenni, mint ha húslevesnél, de lehet mindenből egy fej hagyma répa, zöldség, zeller, lila karalábé. Ha mindenáron szinhúst akartok, akkor ne a kocsonyát próbáld, hanem a sovány comb aszpikosítását. Ez utóbbi inkább tanács, mint gúnyolódás akart lenni. Nem vagyok nagy gyakorlatú konyha bubus, de ha véleményem, tanácsom érdekel konkrétabban, jelez bátran. Ja és ne írd le teljes kudarcnak azt a meg nem dermedt kocsonyát. További sikert tj6813@vipmail.hu
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!