Nem dermedt meg a kocsonyám, mit csináljak?
Melegitsd meg, es husleveskent egyetek meg. Maskor is jartal mar igy?
Ki ne dobd, egyetek meg.
szia! főzd fel újra és párologtass el a levéből.lehet. hogy hosszú lére hagytad.ha minden anyag benne van, sok bőr, köröm, fokhagyma nem túl sok só akkor meg kell dermednie.vegyél ki majd egy kistányérba és tedd hidegre
akkor meglátod, hogy lesz-e belőle valami.Ha mégsem, akkor valami nem stimmel az arányokkal, de a húst semmiképp ne dobd ki, csinálj belőle székelykáposzta szerűséget.
üdv-e-
ne aggódj, a zselatint nem fogod megérezni rajta,most azzal segíthetsz magadon. Én már többször jártam így,mert a családom a színhúst szereti ,ezért kevesebb bőröst főzök bele.
Legközelebb viszont több bőrös husi és több fokhagyma.
Minden okos dolgot elmondtak a többiek, - mennyiségi arány, sok bőrös és inas diszkó alkatrész, bő fokhagyma. Én a főzési időre hívnám fel figyelmedet. Nagyon csöndesen 5-6 órán át kell főzni. /+ 1 egyszerű recept (kb én így szoktam): 4-6 db sertés láb (ha nem perzselt, akkor gázégő fölött megpörkölöm húsvillára szúrva), 2db első csülök(perzselt), 30-40 dkg Hagyományos Füstölt tarja(nem gyorspácolt füstölt-főtt!!!). Ez 4,5 - 5,5 kg anyag, ehhez kb 10-11 liter víz megy + kb 5-7 dkg fokhagyma, és 15-20 szem fekete bors,1 evőkanál só .)Csontokat csak főzés után távolítsuk el a csülökből is, mert azok is gazdagok kocsonyásító anyagban, és pesze ízanyagban is.Ehhez nem kell zselatin, sőt, ha alvadáspróbánál túl gyorsan keményedik akkor még egy fél liter vízzel hígítsuk, és még 10-15 percet gyöngyöztessük a "tűzön".
Üdv : Laci / espirit (Miskolc)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!