Mi a titka az igazán jo kávénak?
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz0.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz0.png)
Ezzel én is így voltam,ezért elolvastam a szakirodalmat.Pl.barrista.hu oldal és egyéb kávés oldalak és én is hasonló megállapításokra jutottam.A jó kávénak sajnos két alapvető kritérium kell:1.a jó kávéfőző és a jó minőségű kávé megfelelő pörköléssel.Sajnos a filteres és egyéb kisméretű kávéfőzők nem adják ki a kávék megfelelő aromáját,mivel kis nyomáson küldik a gőzt a kávéra.A filteres kávékba meg ki tudja milyen minőségű kávé van.Én egy darálós otthoni készüléket vettem nem drágább mint a filteres.Valamint PL.a www.bonavini.hu oldalon különböző helyről származó (Kenya,Brazilia,etiópia..stb)és pörkölésü kávékat (bécsi,francia,olasz..stb)lehet kapni kis mennyiségben de máshol is lehet.Minél jobban meg van pörkölve annál kisebb a más aroma illata és ize és minél jobban meg van pörkölve annál kisebb a koffein tartalma.Két féle kávéfajta van a egyiknek az ize a jobb,a másiknak a koffeintartalma nagyobb.Ezt a két fajtát keverik.Felhasználásig érdemes a kávét zárt dobozban a fagyasztóban tárolni.
Egy nagyon jó könyv:Jonh Thorn és Michael Segal : KÁVÉ
Inyencek kézikönyve (EBBE minden benne van:kávé készítés vásárlás,pörkölés minden!!)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
17:32
Én pont úgy tudom, hogy jól meg kell tömni, mert különben csak átszalad közötte a folyadék.
A nagyobb főzőgépeken van is ilyen kávé tömő/préselő kar.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!