Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Mi a titka az igazán jo kávénak?

Mi a titka az igazán jo kávénak?

Figyelt kérdés
Filteres és espresso fozom is van itthon, de sokszor nem izlik a lefott kàvé ize, holott jo minoségut hasznàlok. Van valami otletetek, vagy bevàlt tippetek, hogy lehet isteni finom kàvét késziteni? Koszi! )
2010. jan. 13. 17:03
 1/5 anonim ***** válasza:
100%
A pörkölés. Nem nagyon értek hozzá, de a barátaim egy része nagy kávés, és mindig mesélik hogy ilyen meg olyan pörkölésű kávét vettek, és hogy milyen isteni.
2010. jan. 13. 17:14
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/5 anonim ***** válasza:
68%
Nem szabad megtömni a főzőt,ez az egyik. Ici-pici sót szórj a darált kávé tetejére, jobban kihozza az aromát.
2010. jan. 13. 17:32
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/5 anonim ***** válasza:

Ezzel én is így voltam,ezért elolvastam a szakirodalmat.Pl.barrista.hu oldal és egyéb kávés oldalak és én is hasonló megállapításokra jutottam.A jó kávénak sajnos két alapvető kritérium kell:1.a jó kávéfőző és a jó minőségű kávé megfelelő pörköléssel.Sajnos a filteres és egyéb kisméretű kávéfőzők nem adják ki a kávék megfelelő aromáját,mivel kis nyomáson küldik a gőzt a kávéra.A filteres kávékba meg ki tudja milyen minőségű kávé van.Én egy darálós otthoni készüléket vettem nem drágább mint a filteres.Valamint PL.a www.bonavini.hu oldalon különböző helyről származó (Kenya,Brazilia,etiópia..stb)és pörkölésü kávékat (bécsi,francia,olasz..stb)lehet kapni kis mennyiségben de máshol is lehet.Minél jobban meg van pörkölve annál kisebb a más aroma illata és ize és minél jobban meg van pörkölve annál kisebb a koffein tartalma.Két féle kávéfajta van a egyiknek az ize a jobb,a másiknak a koffeintartalma nagyobb.Ezt a két fajtát keverik.Felhasználásig érdemes a kávét zárt dobozban a fagyasztóban tárolni.

Egy nagyon jó könyv:Jonh Thorn és Michael Segal : KÁVÉ

Inyencek kézikönyve (EBBE minden benne van:kávé készítés vásárlás,pörkölés minden!!)

2010. jan. 13. 17:42
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/5 anonim ***** válasza:
100%

17:32


Én pont úgy tudom, hogy jól meg kell tömni, mert különben csak átszalad közötte a folyadék.

A nagyobb főzőgépeken van is ilyen kávé tömő/préselő kar.

2010. jan. 13. 23:57
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/5 anonim válasza:
a kávébabot frissen kell őrölni
2010. febr. 26. 14:01
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!