Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Hogyan tudok igazán jó töltött...

Hogyan tudok igazán jó töltött karajt készíteni?

Figyelt kérdés
ne legyen száraz és szépen legyen összeillesztve de sok töltelék legyen benne:)
2009. máj. 14. 20:27
 1/8 anonim ***** válasza:
100%

Karajt kolbásszal,tojással szoktak tölteni,úgy hogy középen felszúrják,és úgy teszik bele a kolbászt.Becsavarják zsírozott alufóliába,és úgy sütik meg.Ha már,kész leveszik a fóliát és pirosra sütik.De így is elég száraz lesz.Töltelékkel dagadót szoktak megtölteni,az uis.arra való.

Nem értem,hogy mit értesz összeillesztés alatt? Szeletekben akarod tölteni?

2009. máj. 14. 20:58
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/8 A kérdező kommentje:
két klopfolt karaj között sajt vagy gyümölcs vagy ilyesmi
2009. máj. 15. 07:30
 3/8 anonim ***** válasza:

Így inkább rántani szokták,de ha nem akarod rántani,akkor azt javaslom,hogy egyenként csomagold be zsírozott,vagy olajozott alufóliába,és a sütőben süsd meg.

Töltelék lehet: sajt,sonka,császárszalonna,rá paradicsom,zöldpaprika,vagy én szoktam úgy is,hogy gombát párolok meg hagymásan- fűszeresen és azt teszem a hús közé.Összetűzöm fogvájóval, és úgy csomagolom be.

Van ismerősöm,aki nem alufóliában süti,hanem a megtöltött szeleteket tekeri körbe szalonnával,

2009. máj. 15. 07:50
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/8 A kérdező kommentje:
fogpiszkálón kívül hogyan tudom még rögzíteni?
2009. máj. 15. 08:12
 5/8 anonim ***** válasza:

Ha egyenként becsomagolod,akkor nem feltétlen szükséges,de akkor esetleg szétesik.Ha nem akarsz fogpiszkálót használni,a szeleteket tekerd körbe fehér cérnával.

És még egy tanács: A fogpiszkálót és a cérnát még akkor vedd le a húsról,amíg nem hült ki,mert utána már nehezebb.

2009. máj. 15. 08:19
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/8 anonim válasza:
Szia! Én ugyanúgy készítem mint az előző válaszoló a tölteléket, csak ha sietek akkor az összecsavart husikat berakom egy kiolajozott jénaiba egymás mellé, és főzőtejszín + tojást kikavrom ráöntöm a husikra, reszelek rá sajtot, szerecsendiót és megsütöm.
2009. máj. 15. 10:10
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/8 anonim válasza:
Fogpiszkáló helyett hústűt is használhatsz!
2009. júl. 24. 15:32
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/8 anonim válasza:
A legegyszerűbb, ha úgy vágod, vagy vágatod a karajt, hogy kétszer olyan vastag legyen egy szelet, mint normál esetben, majd ezt a szeletet kezd el ketté vágni, de ne vágd végig. Így ki tudod klopfolni, megtölteni, behajtani, összetűzni.
2009. júl. 24. 15:43
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!