Hogyan lehet haazilag savanyukaposzta levelet kesziteni? Ugyanis en nemetorszagban elek, es itt csak reszelt van, de az en töltött kaposztamhoz kell level is.
Vegyél egy közepes fej káposztát, ha lehet vékonyabb levelűt. Vágd ki a torzsáját egész mélyen, és tedd egy fazékba. Forralj vizet, tegyél bele bőven sót, pár babérlevelet, citromlevet, és pár szem feketeborsot. Ezt a vizet forrón öntsd a káposzta kivájt közepébe. Teljesen el kell, hogy lepje. 3-4 nap múlva kész a savanyitott hasábod.
Sok sikert kivánok hozzá!
2. vagyok:
lehet ecetet is, én citromlével szoktam, nyáron mindig igy savanyitok töltött káposztához.
Én nem savanyítok ha nem kapok a boltban készen.
Veszek egy fej káposztás , berakom egy nagy fazékba és sós vízben lassú tűzön forralom. Amikor a külső levélréteg megpuhult, óvatosan leszedem, aztán vissza a forró vízbe.
Igaz hogy eltart egy darabig, de így szedegetem le a leveleket amik főzés közben megpuhulnak és tölthetővé válnak.
A töltött káposzta aljára és tetejére vágott savanyúkáposztát teszek, annak átveszi az ízét a káposztalevél is főzés közben. Nem is lehet észrevenni hogy eredetileg nem savanyított levél volt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!