Lehet Németországban juhtúrót kapni?
Ha igen milyen néven fut és milyen típusú boltban árulják?
Berlinbe költöztünk és eddig nem találtam, ha tükörfordításban lefordítom a juhtúrót és úgy kérdezem, eddig nem jártam sikerrel.
Hát igen, azt a krémtúróféleséget már én is megtaláltam, a rendes itthoni túróról már letettem, az tényleg nincs :(
Viszont egyszerűen nem tudom elképzelni, hogy ne legyen juhtúró. Ha valakinek van tapasztalata, légyszi írjátok le!
Keress görög vagy török üzletet, ott tudsz venni, mert ök használják.
Esetleg Feta-t tudsz használni (természetesen az igazit juhtejböl - mert sok "jellegü" van forgalomban, igaz, hogy jól láthatóan rajta van, hogy tehéntejböl készült)
Görög és török üzletben is néztem, nekik sincs. Feta van, de annak tök más íze van, mint az igazi juhtúrónak.
Esetleg van valaki, aki Németországban él és szokott főzőcskézni?
Én azért irtam ezeket, mert Németországban élek, és szeretek fözni is - nálunk a törököknek van jó juhtúrója, de külön rá kell kérdezni, csak úgy hozatnak.
De az is lehet, hogy én valami mást értek juhtúró alatt...
Köszi szépen! Megpróbálok én is kicsit erőteljesebben rákérdezni :)
Férjem nagyon szereti a sztrapacskát, juhtórós rakott zöldbabot, de csak otthon tudok neki csinálni, mert itt még nem találtam meg az alapanyagokat.
De nem adom fel! Köszi a tippet :)
Na, hat meg mindig nem talaltam. Se toroknel, se gorognel.
Nem tudom elkepzelni, hogy ne lenne itt ilyen.
a juhtúró = schafskäse
a magyar típusút nem fogod a németeknél kapni. amit feljebb írtak, hogy a frischkäse-t vedd, az felejthetős, az teljesen más.
tényleg csak a török/görög üzletekben lehet hasonlót kapni, de az messze nem annyira fűszeres, mint a magyar.
ami a sima túrót illeti, nekem jobban bejön a németeknél elterjedt krémesebb túró, mint a magyar száraz, darabos .... de persze ez egyéni, ízlésfüggő... :))))
Köszönöm neked is a választ! Hát ez elég elszomorító számomra, olyan finom, nem is értem itt miért nincs.
Ja, különben sikerült rendelnem egy bioboltban juhtúrót és nagyon örültem neki egészen addig, míg meg nem kóstoltam.
Nem vagyok benne biztos, hogy ha bekötött szemmel kóstolom, akkor meg tudom különböztetni a tehéntúrótól..
Na mindegy, akkor ezek szerint csak Magyarországon fogunk juhtúrós finomságokat enni..
Nekem személy szerint jobban bejön a darabos túró, egy csomó kajába azt jobban lehet használni (pl túrógombóc, túróscsusza, túrós rétes) de végülis ez már csak részletkérdés. Ezzel a részével már kezdek megbarátkozni, de hogy ne legyen juhtúrójuk...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!