Kezdőoldal » Ételek, italok » Nemzetek ételei, italai » Németországban milyen nemzeti...

Németországban milyen nemzeti étel (ek) vannak?

Figyelt kérdés
2009. máj. 5. 21:39
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
89%

Starnbergi sajtleves - Németország receptjei

Hozzávalók:


Hány személyre: 4


» 2 vöröshagyma

» 10 dkg póréhagyma

» 3 ek. vaj

» 2 ek. liszt

» 1 l húsleves

» 25 dkg reszelt sajt

» késhegyni szerecsendió

» 2 szelet kenyér

» 1 ek. vágott petrezselyem

» 5 dkg vaj

» fehér bors

» só

Elkészítés ideje:


60 perc

Elkészítés módja:


A hagymákat megtisztítjuk, majd felkarikázzuk, és vajon megdinszteljük. Lisztet szórunk hozzá, megpirítjuk, majd hozzáöntjük a húslevest, és felforraljuk, így még kb. 20 percig főzzük. Ekkor a reszelt sajtot adjuk hozzá, szerecsendiót, borsot, sót szórunk bele. A kenyereket felkockázzuk, megpirítjuk, majd a petrezselyemmel megszórt leveshez kínáljuk.

2009. máj. 6. 06:01
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/11 anonim ***** válasza:
91%

Sörben pácolt pulykacomb - Németország recept


Hozzávalók:


Hány személyre: 4


» 4 pulykacomb

» 5 dl világos sör

» 1 vöröshagyma

» 1 sárgarépa

» 1 savanykás alma

» csipet őrölt fahéj

» 1 mokkáskanál őrölt fekete bors

» 1 kiskanál cukor

» 1 ek. olaj

» só

Elkészítés ideje:


60 perc

Elkészítés módja:


A combokat megtisztítjuk, majd a sörbe tesszük, és így pácoljuk kb. 3 órán át. Eközben a hagymát, a répát és az almát meghámozzuk, majd felkockázzuk. A három óra elteltével a combokat sóval, borssal megszórjuk, olajban elősütjük őket, majd beletesszük az almát, a hagymát és a sárgarépát is. Így főzzük 15 percig, közben cukrot és fahéjat szórunk bele, és a sör felét beleöntjük. Miután elfőtt a leve, hozzáöntjük a maradék sört, és így pároljuk még 45 percig. Ekkor a zöldségeket kivesszük, átpasszírozzuk, és a combokra tesszük. Tálalásnál burgonyagombóccal kínáljuk.

2009. máj. 6. 06:02
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/11 anonim ***** válasza:
90%

Rajnai felfújt - Németország recept


Hozzávalók:


Hány személyre: 4


» 1 kg burgonya

» 3 vöröshagyma

» 4 tojás

» 25 dkg húsos szalonna

» 5 dkg vaj

» 1/2 teáskanál frissen őrölt bors

» só

Elkészítés ideje:


30 perc

Elkészítés módja:


A burgonyát megmossuk, megpucoljuk, majd egy reszelő segítségével lereszeljük. A hagymát is megtisztítjuk, felaprózzuk, majd vajban megpirítjuk, és hozzáadjuk a burgonyát. Eközben a tojásokat felverjük, sózzuk, borsozzuk, majd a burgonyához öntjük. Egy jénait kivajazunk, és beleöntjük a tojásos burgonyát. A szalonnát felkockázzuk, és a felfújtra szórjuk.

2009. máj. 6. 06:03
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/11 anonim ***** válasza:
88%

Pikáns káposzta bajor módra - Németország recept


Hozzávalók:


Hány személyre: 4


» 1 ek. köménymag

» 1 teáskanál só

» 1 vöröshagyma

» 4 ek. olaj

» 4 ek. fehérbor-ecet

» 1/2 teáskanál törött bors

» 1,25 kg gyalult fehér káposzta

» só, bors

Elkészítés ideje:


30 perc

Elkészítés módja:


A káposzta levét kinyomkodjuk, majd egy tálba rakjuk, és sót, köménymagot szórunk rá. Ezután leforrázzuk, majd leszűrjük. A hagymát megtisztítjuk, karikákra vágjuk, és olajban megpároljuk, majd hozzáadjuk a káposztát, és így pirítjuk tovább. Közben sóval, borssal fűszerezzük, borectet öntünk hozzá, majd állni hagyjuk kicsit. Végül pl.grillétellel, frissensülttel kínáljuk.

2009. máj. 6. 06:05
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/11 anonim ***** válasza:
88%

Bajor csülök - Németország recept


Hozzávalók:


Hány személyre: 4


» 4 ek. olaj

» 2 teáskanál köménymag

» 5 cikk fokhagyma

» 2 db. 80 dkg-os sertéscsülök

» 1 teáskanál őrölt fekete bors

» 1 teáskanál morzsolt majoránna

» 3 dl sör

Elkészítés ideje:


60 perc

Elkészítés módja:


A fokhagymát összezúzzuk, majd beleszórjuk a borsot, a majoránnát, a köménymagot, és meglocsoljuk az olajjal. Az egészet alaposan összekeverjük. A hús legvastagabb részén a csontig vágunk, majd a zsíros részén bevagdossuk. Az elkészített fűszeres páccal bekenjük, és a hűtőben néhány órán át állni hagyjuk. Végül a húst grillen megsütjük, közben a maradék pácot rálocsolhatjuk. Kb. 10-15 perccel a sütés befejezése előtt bekenjük a húst sörrel, így piros, ropogós lesz. Ekkor már tálalhatjuk is.

2009. máj. 6. 06:06
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/11 A kérdező kommentje:
nagyon köszönöm a válaszokat...:))
2009. máj. 6. 18:30
 7/11 anonim válasza:
85%

Na meg persze a maultaschen.:)

Szerintem az egyik legjobb német étel.

2009. máj. 16. 15:51
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/11 anonim ***** válasza:
Barna kenyér barna kenyérrel.:D
2009. szept. 15. 16:23
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/11 anonim ***** válasza:
100%

Néhány sváb népi étel:


Kässpätzle (sajtos nokedli, amelyet lencsefőzelékkel és virslivel szoktak fogyasztani)

Maultaschen, zöldséglevessel és krumplisalátával

Flädle (palacsintaszerű, csak zeller meg zöldek vannak belekeverve, és kisütve; spárgakrémszósszal és párolt spárgával fogyasztják)

Flammkuchen

2009. nov. 10. 20:08
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/11 A kérdező kommentje:
köszi...:)
2009. nov. 11. 13:58
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!