Meg tudja mondani valaki, hogy a Németországban közkedvelt zöldbabfőzelékbe milyen fűszert használnak? Németül Bohnenkraut- nak hivják, de azt hiszem ez tájjellegű elnevezés.
Ez a borsika, magyarul csombor.
Lehet kapni zacskóban, nagyobb élelmiszerboltban.
Ha más nem, gyógynövényboltban lesz.
"De jó hasznát vesszük a konyhában is. Német neve, a Bohnenkraut (babfűszer) jelzi, hogy főként a babételek nélkülözhetetlen ízesítője. Emellett érdemes tudni, hogy használatával csökkenthetjük a bab felfújó hatását. Nagyon finom a többi hüvelyesből, illetve a burgonyából, káposztafélékből és gombából készült ételekben is. Különböző vadpácok és mártások ízesítője is lehet, de az ecetes és a vizes uborka levébe is beletehetjük. A friss ágacskákkal készíthetünk aromás eceteket és olajokat is. Egy kis borsikával a különböző hús- és zöldséglevesek is ízesebbek lesznek. Apróra vágva salátákra is szórható. A diétás konyhák gyakran bors helyett alkalmazzák."
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!