Neutrális zsírok. Honnan az elnevezés?
Figyelt kérdés
Neutrális zsírok azok a zsírsavak amelyek glicerinnel alkotnak észtert. De honnan a "neutrális" szó? Miért nem glicerines zsírsav?2011. okt. 8. 18:02
2/3 anonim válasza:
azért hívják őket neutrális zsíroknak, mert a zsírsavak önmagukban savas kémhatásúak, de glicerinnel észterkötést kialakítva elvesztik karboxilcsoportjukat, így kb. semleges kémhatásúak lesznek
3/3 A kérdező kommentje:
Köszi szépen :)
2011. okt. 9. 12:47
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!