Hirtelensült húsokat (pl. sertéskarajt) hogy lehet úgy megcsinálni, hogy puha, omlós legyen?
Valahogy sosem lesz az igazi, hiába pácolom be már előző nap. Próbáltam már sokféleképpen, nagy lángon, kisebb lángon, sok zsírban, kevesebb zsírban, serpenyőt lefedve, fedő nélkül, csak az egyik oldalánál lefedve, stb., de még nem sikerült eltalálni, mi a jó. :/ Van erre valami bevált praktika?
Egy kezdő háziasszony
Nem kell semmit sem pácolni, sem egyéb dolgot csinálni.
A húst ne túl vékonyra (1-2 cm között) szeleteld, mártsd meg lisztben, a felesleget rázd le és forról zsiradékban süsd addíg, amíg zsemleszinü lesz. Azonnal fogyaszthaó, puha és szaftos.
Ha túlsütöd (meg/vagy kikloffolod), attól lesz rágós.
elmondom én hogy csinálom, ha akarod próbáld ki, csalódni nem fogsz benne az biztos. :)
Pácolni nem kell a húst, sózd, borsozd be esetleg egy kevés vegetát szórj rá még de keveset mert az is sós. Tepsibe tegyél egy-két kanál olajat tedd bele a husikat és 2 pohár vízzel, (2-3dl-t körülbelül) öntsd le. 150-170fok amíg nem fől le róla a víz, majd önts rá fél dl olajat, és hagyd még 10 percig pirosra sülni,forgasd meg 1x. Omlós és szép piros lesz:)
Levágod,kikloffolod (nem túl vékonyra), sózod. Lisztbe mártod,amitől kéreg sül rá és kész. Bár ez így tényleg enm a legjobb étel. Csinálj hozzá valami mártást. Nekem a sajt és a gombamártás a kedvencem hozzá.
Ha szereted a fűszeresebb ételeket:
Levágod, kloffolod, sózod. Madj mind 2 felét bekened mustáros, borsos krémmel. Mehet bele még delikát, ha te azt használsz, de mehet majoranna és egyéb fűszerek is. Miután bekented simán megsütöd és kész.
Az úgynevezett hirtelen sül húsok nekem sem sikerültek soha. mindig kemény maradt, úgy kellett vele megküzdeni a tányéron :)
Aztán rájöttem, ha finom , omlós karajt, combot akarok tálalni, az időt sem kell sajnálni rá. vagyis a hirtelen szó nálam elmaradt.
Szeletekre vágom, túl vékonyra a húsokat, csak annyit klopfolok rajta, hogy egy kicsit terüljön, de nem ütöm agyon. lisztbe mártom. serpenyőben kevés zsírt forrósítok és 4-4 percig sütöm a húsok mindkét oldalát.ha több részletben sül ki, addig melegen tartom az elősütött húsokat.két adag között, lehet, hogy a zsiradékot pótolni kell, de semmiképpen ne ússzon benne hús.
ha mind kész, egy kevés zsírral kikent tepsibe/jénaiba teszem szépen sorjában, ha sok, akkor félfedésben egymással.
a serpenyőben maradt lisztes pecsenyezsírt egy jó deci vízzel beforralom és ráöntöm a húsokra.
szorosan lefóliázom, és úgy kb 40-45 perc alatt omlós puhára sül. a fóliát levéve adok még egy kis színt neki, de az már csak pár perc lehet, nehogy kiszáradjon.
Bármilyen körettel, mártással, szósszal rendkívül finom szokott lenni.Csirke ,-pulykamellnél, combfilénél, minden fele idő alatt kész, vagyis 2-2 perc elősütés, húsz perc fólia alatt a sütőben.
Nekem megér ennyi időt, hogy finomat tálaljak családnak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!