Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Hogyan lehet otthon tejszínt...

Hogyan lehet otthon tejszínt főzni?

Figyelt kérdés

Régebben hallottam, hogy egy cukrászdában nem vásárolják a tejszínt, hanem maguk főzik tej, cukor és zsiradék hozzáadásából.

Ezt hogyan lehet otthoni körülmények között megcsinálni, ha nem akarok bolti rossz ízű tejszínt torta készítés céljára felhasználni?

Ha valakinek van receptje legyen szíves azt megadni.

Köszönöm szépen.

2014. júl. 24. 08:13
 1/5 anonim ***** válasza:

Szerintem nem lehet így előállítani tejszínt. A tejszín nem más mint nagyon zsíros tej, amiben kevés a savó (15%-nál magasabb zsírtartalom).

Teljes, nem bolti tejből tudod "előállítani", ha egy éjszakára hűtőbe teszed, majd leszeded a tetejét. Látni fogod, mit kell leszedni, mert jól elkülönül. Bolti tejjel nem működik a trükk!

A minősége erősen tejfüggő lesz.

Szerintem vegyél inkább 30%-os tejszínt boltban. Az nem szokott rossz lenni

2014. júl. 24. 12:49
 2/5 anonim ***** válasza:

Teiszint késziteni nem lehet, az a naposteinek a föle. mit ahogyan el is hangzott. A bolti nem rossz izü ha jó minöségüt veszel. Minden cukrász azt használja, mert abbol más nincs. Külömbség csak a zsirtartalmában van.

Ami a titka az egésznek: hogyan bántál vele és mivel doztad össze. Készits feketeerdei cseresznye tortát (Schwarzwälder Torte) ha sikerül jól elkésziteni, minden második vasárnapra azt fogsz késziteni.

Csokis piskóta

Teiszin

Cseresznye (beföt)

Cseresznyepálinka

Egy ami nagyon rossz, amikor keményre akarod felverni nagyon kell vigyázni túl ne verd. Vaj lessz belöle!

2014. júl. 25. 23:37
 3/5 anonim ***** válasza:
dolgoztad össze
2014. júl. 25. 23:38
 4/5 lcb válasza:

Nyers tejet (nem forraltat) és magas zsírtartalommal rendelkezőt egy fazékban berakod a hűtőbe és másnap kanállal leszeded a tetejéről de csak keveset lehet vele előállitani.

(Muter így csináta)

2014. aug. 9. 21:01
 5/5 anonim ***** válasza:

Találtam egy hamistejszin receptet, de még nem dolgoztam vele.

Hamis tejszínhab

Hozzávalók

1 liter tej

30 g liszt

20 g cukor

Elkészitése

Az összetevőket forraljuk együtt fel. Lehütve másnap verjük habbá.

2014. aug. 12. 22:39

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!