Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Hogy kėszitek otthon túrót?

Hogy kėszitek otthon túrót?

Figyelt kérdés
Bevált,kipróbált receptet szeretnėk!

2014. júl. 20. 08:18
 1/8 A kérdező kommentje:

Kitünö Natur joghurtot csináltam nagyon egyszerüen .

Most szeretnėk túrót kėsziteni vagy sajtot.

2014. júl. 20. 08:22
 2/8 anonim ***** válasza:

Veszel legalább 4-5 liter házitejet, hagyod megaludni és lecsöpögteted sűrű szövésű ruhán keresztül. Kicsit meg is melegítheted az aludt tejet, több túród lesz.

Sajt:

1 liter friss házi tejet és fél kiló házi túrót alacsony lángon addig főzöl, amíg a túró és a savó különválik.

Ezt lecsöpögteted, legalább 4 óra hosszán keresztül.

Ha jól lecsepegett, egy lábasba tesszük, hozzá adunk 5 dk vajat (nem margarint) és addig főzzük, állandóan kevergetve, míg nyúlóssá nem válik.

Ekkor hozzákeverünk egy felvert tojást és 1 teás kanál szódabikarbonát.

Formába tesszük és hagyjuk kihűlni.

Lehet belekeverni fűszereket, sonkát, apróra vágott paprikát stb.

Dupla adagból kb. 70 deka sajtod lesz.

2014. júl. 20. 08:29
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/8 A kérdező kommentje:

Köszönöm!

Hogy alszik meg a tej,mit Kell csinálni,meddig, ės miböl látom,hogy megaludt?

2014. júl. 20. 10:15
 4/8 anonim ***** válasza:

Felmelegítés nélkül nem lesz túró!


A túró úgy készül, hogy az aludttejet felmelegítjük. A melegítés hatására az aludttejből kiválik a túró és visszamarad a savó. A savós túrót ritka szövésű vászonkendőbe kötik, és az így keletkezett csomagot felakasztják. A

csomag alá egy tálat, vagy vedret raknak. A vászon anyagán át a savó kicsepeg az alatta lévő edénybe,

a zacskóban pedig visszamarad a túró.

2014. júl. 20. 13:45
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/8 anonim ***** válasza:
Az aludttej nem folyik, hanem összeáll és külön válik az edényben a savótól.
2014. júl. 20. 15:06
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/8 A kérdező kommentje:
Köszõnöm szėpen!
2014. júl. 20. 19:08
 7/8 anonim ***** válasza:

Neked már egyszerü túrót készitened. Amikor a joghurt elkészült, azt megmelegited majd lecsorgatod pelenkában /az a régi korszakbol való/. Géz.

Vagy a friss tejet megvárod mig megalszik. Nyáron olyan 2-3 nap mig megkocsonyásodik. Mielöt elkezded az aluttej felmelegitését leszeded a fölét és hütöbe teszed. A melegitésnél ügyelsz a höre inkább lassan mert nem lehet keverni mit a folyékony tejet. Ha csak megmelegited akkor inkább krém állagú lessz, ha felforrositod akkor parázs és akkor fojtós. Ajánlatos este felönteni mert akkor holnap lessz túrós csusza. Vagy te jobban szereted a körözöttet?

Még egy tapasztalati jó tanács: Amikor veszed ki a ruhábol, de elötte sem érsz a túrohoz, kivülröl sem, ráteszed egy tányér nagyságura összehajtogatott konyharuhára és kibontod felül, ovatossan szét terited az anyagot ráteszel egy tányért és akonyha ruha segitségvel átforditod a tányérra, most a pelenkát ovatossan leveszed.

Igy nem ragad bele az anyag szövésébe semmi.

2014. júl. 22. 01:12
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/8 A kérdező kommentje:
nagyon köszönöm a valaszod,hasznos*
2014. júl. 24. 22:37

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!