Hogy kėszitek otthon túrót?
Kitünö Natur joghurtot csináltam nagyon egyszerüen .
Most szeretnėk túrót kėsziteni vagy sajtot.





Veszel legalább 4-5 liter házitejet, hagyod megaludni és lecsöpögteted sűrű szövésű ruhán keresztül. Kicsit meg is melegítheted az aludt tejet, több túród lesz.
Sajt:
1 liter friss házi tejet és fél kiló házi túrót alacsony lángon addig főzöl, amíg a túró és a savó különválik.
Ezt lecsöpögteted, legalább 4 óra hosszán keresztül.
Ha jól lecsepegett, egy lábasba tesszük, hozzá adunk 5 dk vajat (nem margarint) és addig főzzük, állandóan kevergetve, míg nyúlóssá nem válik.
Ekkor hozzákeverünk egy felvert tojást és 1 teás kanál szódabikarbonát.
Formába tesszük és hagyjuk kihűlni.
Lehet belekeverni fűszereket, sonkát, apróra vágott paprikát stb.
Dupla adagból kb. 70 deka sajtod lesz.
Köszönöm!
Hogy alszik meg a tej,mit Kell csinálni,meddig, ės miböl látom,hogy megaludt?





Felmelegítés nélkül nem lesz túró!
A túró úgy készül, hogy az aludttejet felmelegítjük. A melegítés hatására az aludttejből kiválik a túró és visszamarad a savó. A savós túrót ritka szövésű vászonkendőbe kötik, és az így keletkezett csomagot felakasztják. A
csomag alá egy tálat, vagy vedret raknak. A vászon anyagán át a savó kicsepeg az alatta lévő edénybe,
a zacskóban pedig visszamarad a túró.










Neked már egyszerü túrót készitened. Amikor a joghurt elkészült, azt megmelegited majd lecsorgatod pelenkában /az a régi korszakbol való/. Géz.
Vagy a friss tejet megvárod mig megalszik. Nyáron olyan 2-3 nap mig megkocsonyásodik. Mielöt elkezded az aluttej felmelegitését leszeded a fölét és hütöbe teszed. A melegitésnél ügyelsz a höre inkább lassan mert nem lehet keverni mit a folyékony tejet. Ha csak megmelegited akkor inkább krém állagú lessz, ha felforrositod akkor parázs és akkor fojtós. Ajánlatos este felönteni mert akkor holnap lessz túrós csusza. Vagy te jobban szereted a körözöttet?
Még egy tapasztalati jó tanács: Amikor veszed ki a ruhábol, de elötte sem érsz a túrohoz, kivülröl sem, ráteszed egy tányér nagyságura összehajtogatott konyharuhára és kibontod felül, ovatossan szét terited az anyagot ráteszel egy tányért és akonyha ruha segitségvel átforditod a tányérra, most a pelenkát ovatossan leveszed.
Igy nem ragad bele az anyag szövésébe semmi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!