Hogy lehet otthon elkészíteni cukormasszát?
vagy marcipánnal csináld, vagy fondanttal (azaz cukormasszával). fondantot is lehet készen kapni, már elég drága. otthon tudsz csinálni porcukorból és pillecukorból, nem nehéz!
írd be a google-be, hogy "házi fondant készítés" és kb ezer receptet kapsz! :)
Én egy ideje tortázom.Nekem a következő cukormassza recept vált be:
80-90 dkg porcukor 6 ek. víz,1 ek.zselatin,1 púpos ek.margarin,2ek.méz
Először is átszitálok 2csomag porcukrot.Gőz fölött feloldom 1-1csomagot külön tálba.
A vízben a zselatint.Mikor ez megtörtént beleteszem a margarint és a mézet.Mikor ez jól összeolvadt ,elkeveredett ráöntöm az egyik adag porcukorra és amíg bírom fakanállal keverem majd gyúrom.Közben a másik adag porcukorból apránként adagolok hozzá.Addig adom hozzá a porcukrot amíg már csak ép hogy ragad.Ekkor folpackba teszem és legalább egy napig hűtőbe teszem.Felhasználás előtt 1-2 órával kiveszem a hűtőből.Ilyenkor gyúrok még bele margarint,oly módon,hogy bekenem vele a tenyerem.Annyit gyúrok bele ,hogy ne legyen nagyon lágy de jó rugalmas legyen.Ezért minden egyesmargarin adagot jó alaposan belegyúrok.Ha nyújtáskor törik akkor még margarin,ha mállik ,szakad akkor porcukor kell bele.Mindig porcukorral meghintett műanyag lapon ,műanyag nyújtóval nyújtom el.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!