Hol kell otthon tárolni a zöldségeket?
Figyelt kérdés
Ha berakom a hűtőbe a répát meg a krumplit, mindig összeaszik. Spájzom meg nincs, és a konyhában elég meleg van.2013. okt. 27. 21:25
2/14 acelsziv válasza:
Meddig tárolod, hogy van ideje megaszalódni? Tervezd a főzést és csak előtte vedd meg a friss hozzávalókat. Ha meg berakod a fagyosba azt nem fogod később megköszönni, mert ehetetlen lesz.
3/14 anonim válasza:
Acélszív, te valamit nagyon rosszul csinálsz. Mi a kertből való friss zöldségekből minden évben teszünk el fagyasztva és nincs semmi baja.
Természetesen nem olyan, mint frissen, de olyan semmiképp sem lehet tárolás után. Nem véletlenül csak egyszer friss.
4/14 anonim válasza:
Ahhoz azért elég sok idő kell, hogy a répa és a krumpli összeasszon... Én pár kiló répát veszek egyszerre, a hűtőben szép kemény marad hetekig, addig pedig elfogy. A krumplit (egy kisebb zsákkal) a pincében tároljuk, kell egypár hónap, hogy összeasszon. Ha nem lenne hűvösebb pincém, akkor abból is pár kilót vennék egyszerre, normál szobahőmérsékleten vagy a hűtőben tuti nem lenne baja, amíg elfogy.
5/14 acelsziv válasza:
mi is próbáltuk többféleképp, de - legalábbis nekem - gusztustalan volt az állaga. A krumpli pedig fagy hatására édes lesz.
6/14 anonim válasza:
Ahhzo, hogy felengedés után is ropogósak legyenek, a fagyasztás előtt próbáld blansírozni, vagyis előfőzni.A tisztított, feldarabolt zöldséget 3 perce forrásban lévő vízbe teszed, utána jéghidegbe. majd lecsöpögetetd és így teszed zacskóba. ne tegyél túl sokat egy-egy zacskóba, hanem mondjuk annyit, amennyit majd egyszerre fel tudsz használni. kiengedés pedig nem kell, mert akkor elveszik a ropogósság, hanem még fagyosan kell felhasználni, vízbe tenni, ha pl. levest főzöl belőle. fagyasztára a túl soki vizet tartalmazó zöldségek egyáltalán nem alkalmasak, mint pl. a cukkini, uborka, de a répa, a krumpli tartósítható akár fél évig is.
7/14 acelsziv válasza:
6: nem rossz, amit írsz. Valószínűleg ott rontottuk el, hogy nem raktuk jéghideg vízbe. Fene tudja... rég volt.
De mivel a fagyosban amúgy sincs sok hely a piac meg olcsó és közel van... :D
8/14 anonim válasza:
6-osnál a pont. Mi is így csináljuk. Én azt hittem ez alap...
9/14 anonim válasza:
Mi ezeket soha nem tesszük a hűtőbe, kosárban tartjuk a konyhában, pedig nálunk is nagyon meleg van. Soha nem lett még semmi bajuk, a krumpli gyakran hónapokig ott van. A hűtőben egyébként nekünk is összepunnyad rövid idő alatt. Viszont háztartási boltokban szoktam látni valami frissen tartó szerkezetet, nemtudom hogy működik, olyasmi lehet, mint egy jégakku, csak picike, be kell tenni valamennyi időre a hűtőbe, utána beteszed a zöldségek közé és állítólag tovább friss marad. Esetleg érdemes lehet utánanézni, nemtudom mennyire működik.
10/14 anonim válasza:
Krumpli a pincében. Répából nincs nagy tartalékkészlet, így az hol a hűtőben, hol a pincében van. De ha sok-sok répánk lenne, akkor a pincében vagy a vízóraaknában vermelnénk el...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!