Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Hol kell otthon tárolni a...

Hol kell otthon tárolni a zöldségeket?

Figyelt kérdés
Ha berakom a hűtőbe a répát meg a krumplit, mindig összeaszik. Spájzom meg nincs, és a konyhában elég meleg van.
2013. okt. 27. 21:25
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:

Panelban évek óta fagyasztóba rakom. Most már megvettem a télire-valót, csak: megpucolom, nagyobbik részét karikára szelve, répát-gyökeret összekavarva bezacsizom és mehet a fagyóba. A kisebb részét hosszába szelem húslevesbe, bablevesbe, hasonlókba, de szintén keverem a répát és gyökeret. Arány 1 fő 5 téli hóra: 2,5 kg répához 1,5 kg gyökér.

Amikor szükségem van rá, előveszem a zacsit, úgy fagyosan annyit török le belőle, amennyi kell, a többi megy vissza!

Akkor marad roppanós, finom, ha még kiengedés előtt !!!!!

forrásban levő levesbe, vízbe, vagy felmelegített zsírba öntöd bele. Nem szabad megvárni hogy kiengedjen, mert akkor valóban lötye lesz, és az íze is élvezhetetlen!!!

(Szóval mostmár csak ki kell vennem a fagyóból a nagy edény pacalt, hogy beférjen a répa-gyökér!)

Ahol nincs fagyasztó:

a normál hűtő zöldséges dobozát béleld ki közönséges újságpapírral (ne ezekkel a színes képesújságokkal, nem szívja magába a nedvességet).

A papírra egy sor répa-gyökér, majd ismét egy vastagabb réteg újságpapír, arra ismét egy adag zöldség ....) Ha ezt időszakonként (= másfél-két hetente, vagy ahogy látod hogy szükséges) cseréled közte a papírt, nem fog a hűtőben sem megszáradni, sem berohadni a zöldséged, mert az újságpapír mindkettőtől megvédi!

2013. okt. 28. 08:05
 12/14 anonim ***** válasza:

11-es vagyok!

Megértem, hogy szeretnél még most viszonylag olcsón bespájzolni. A gyökér a zöldségesnél már 700 Ft/kg, mennyi lesz majd februárban?

Most még a piacon megvettem 350 Ft/kg áron!! És azért nem mindegy!

2013. okt. 28. 08:08
 13/14 anonim ***** válasza:

A fagyasztónak is elég kemény költségei vannak, de nem vagyok olyan vállalkozó szellemű, hogy számolgassam. Efféle olcsó zöldségnél bizonyára nem éri meg, de láttam már számolásokat, hogy hónapokig tárolt olcsó húsnál sem. Mert nyilván erősen függ a tárolási időtartamtól az, hogy megéri-e anyagilag.

Nekünk nincs fagyasztónk, csak a hűtőnek egy kisebb rész, az tele van gyümölcspürével, saját fáról, ami felbecsülhetetlen értéket képvisel s nem pótolható egy évig :P

2013. okt. 28. 08:36
 14/14 anonim ***** válasza:
Én pontosan azért vettem kombi hűtőt, hogy a panelban télire be tudjak spájzolni a zöldségekből olyankor, amikor annak szezonja van: borsó, zöldbab, karfiol, karaláb, tökfélék, répa-gyökér, petrezselyem és minden. Télen sok mindent nem is árulnak a zöldségesnél, vagy ha igen, olyan áron, amit akkor már sokan nem tudunk megfizetni. Ha most a zöldségesnél 700 Ft/kg-ért adják a gyökeret, akkor annak február minimum 1400-1500 Ft/kg lesz, vagyis húsárban vehetsz a levesedbe gyökeret, stb. stb. Éppen ezért húst nem is igen tartalékolok, nem is tárolok, megveszem hetente, ami kell, annak az ára karácsony előtt nem szökik az egekbe!
2013. okt. 28. 10:28
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!