Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Kerti grillsütőnél hogyan...

Kerti grillsütőnél hogyan tudok apróbb zöldségeket sütni?

Figyelt kérdés

Csak rács van hozzá, de közte leesnének a kisebb darabok. Hagyma-, répa-, cukkinikarikákat stb befűszerezném, és sütném.

Ötleteim: bevonni a rácsot alufóliával? (átereszti az a hőt?) vagy egy kisebb tepsit/serpenyőt tegyek a rácsra? (nem lesz annak túl forró a parázs felett?)

Esetleg valami vaslap, de azt hol lehet pont akkora méretben venni?


2013. jún. 13. 12:23
1 2
 1/13 A kérdező kommentje:
Eszembe jutott még valami, a boltokban kapható alumínium tálca, amin csak kicsi csepegtető lyukak vannak, esetleg azt tenném a rácsra, abban is megsülne?
2013. jún. 13. 12:25
 2/13 anonim ***** válasza:
100%
Vegyél olyan tepsit, ami egyszer használatos. Alufólia színe van és olyan mintha műanyag lenne, de persze tűzálló. Sajnos nem jut eszembe most a neve. Nagyobb hipermarketekben a műanyag tányéroknál meg poharaknál szokott lenni, ha jól emlékszem. Mi mindig ebben sütünk grillen kisebb dolgokat. Esetleg, ha nincs, akkor az is jó, amit te írtál, hogy bevonod fóliával a rácsot.
2013. jún. 13. 12:36
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/13 anonim ***** válasza:
100%
A tálcás sütés lassabb sokkal. Én saslikszerűen sütném meg. Minden zöldségből vegyesen felfűzném saslikpálcára és lehet sütni. Közben azt is lehet kenegetni :)
2013. jún. 13. 12:36
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/13 anonim ***** válasza:
Na most nézem, hogy szerintem ugyanarra gondolunk a tálcával. :D
2013. jún. 13. 12:36
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/13 anonim válasza:
100%
Szerintem minden ötleted jó, tálcás stb. Még azt megvalósíthatod, hogy felszúrod pálcákra a zöldségeket, mint egy saslik, és így sütöd meg.
2013. jún. 13. 12:41
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/13 anonim ***** válasza:
100%

Esetleg alufóliába is csomagolhatod magukat a zöldségeket, sütheted ilyen alutálcán:

[link]

Vagy tűzd nyársra:)

2013. jún. 13. 12:52
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/13 A kérdező kommentje:

Nagyon koszi a sok jó tanácsot! :-)

Saslikos megoldasra is gondoltam, de sajna olyan pálcám sincs, bár ha elég kreatív vagyok... :-)

Alu tálcám van, kipróbálom azzal, remélem azért megsülnek.

2013. jún. 13. 12:57
 8/13 anonim ***** válasza:
Biztos, hogy megsülnek, anyósomék mindig így készítik a grill zöldséget ha kerti parti van náluk :)
2013. jún. 13. 13:03
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/13 anonim ***** válasza:
A saslik pálcát mielött felfüzöd rád a zöldségekt hideg vízbe kell áztatni pár órára : különben meggyulad ..
2013. jún. 13. 13:04
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/13 anonim ***** válasza:

Ha nem is mostanra, de esetleg későbbi grillezéshez ajánlanám, a kétoldalú nyeles sütőt. lehet halalakút és nagyobb szögletest is kapni. ugye a hal is széteshet sülés közben és lepotyogna, ugyanígy a kisebb zöldségek is. hosszú nyele van, praktikusan meg lehet fordítani, ha az egyik fele megsült a cuccnak.

nekem sincs még, de barátainknál láttam, tényleg jó dolog.

olyasmi, mint a régi sajtostallérsütők, csak drótból.

2013. jún. 13. 19:44
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!