Egy krémleves receptje úgy szól, hogy a végén öntsek vele tejszínt. Pótolhatom tejjel?
Csináld meg a krémlevest, ne tegyél bele se tejszínt, se tejfölt, csak turmixold össze. Ha nem tetszik neki, akkor mondja meg mit akar pontosan enni, és tegyen alapanyagot a hűtőbe.
Legyél ebben határozott, mert végig stresszelheted az életed különben.
Tejszín nélkül is teljesen jó! Én szoktam készíteni krémleveseket és nem teszek bele tejszínt.
Sőt lehet, hogy jobb is lesz, a férfiak nincsenek oda a tejszínes dolgokért, és sokaknak a gyomra sem bírja.
Olyat csinálhatsz esetleg, hogy tejből és 2-3 kanál lisztből készített habarással teszed krémessé...
Mondjuk én sárgarépa krémlevest még nem csináltam, de más krémleveseket így sűrítek, mert sajnos a család utálja a levesbe a tejszínt, tejfölt és egyebeket. Sőt a tejet is, úgyhogy a habarást is csak vízzel csinálom.
De az elkészítés nálam levesfüggő is... Legtöbbször inkább rántáshoz hasonlatos. Pl. gomba vagy hagymalevesnél ezeket a zöldségeket nem is kell főzni, épp csak kicsit párolni. Ha elfőtték a levüket, úgymond zsírjára sültek, akkor szórok a fazékba kis lisztet, elkeverem, pillanatig pirítom, s fokozatosan felöntöm vízzel, s keverem csomómentesre... Így is finom krémes lesz, és ezt legalább megeszik itthon...
Helyedben inkább megtudakolnám a férfitól, akinek főzöl, hogy krémlevest akar, vagy inkább egy a lebbencstésztás krumplileveshez hasonló jellegű répalevest...! A kettő nagyon más ízvilág! Ki tudja ő is mit szeret...
Nagyon köszönöm a válaszokat! Kedves mindenkitől, hogy segíteni szeretne.
Sajnos ezzel a férfival nem ilyen egyszerű. Belgiumban lakom, flamandul még nem beszélek, csak angolul megy társalgási szinten. Örülök neki, hogy legalább ezt a munkát találtam. A férfi rettentő nehéz eset. Kicsit mintha autista lenne, emellett cégvezér és eurómilliomos. Rettentő háklis mindenre. Elvileg csak mosogatni járok hozzá és teregetni, vasalni. Újabban a főzést is elvárja. Ha valamit megkérdezek, mert nem tudom, hogy pontosan mire gondol akkor lehurrog. Sarkon fordulni és otthagyni meg nem merem, kell a munka. Örülök, hogy találtam.
Még egyszer köszönöm a válaszokat!
Legközelebb ha azt mondja ezt+azt kér, akkor te azon nyomban (álmosollyal) kérdezz vissza, hogy rendben, és hogy szereti, tejjel vagy tejszínnel, ezzel vagy amazzal?
Meg egy idő után majd kitapasztalod az ízlését. Ha meg mindent megesz, és azért nem szereti a kérdéseket, az meg még jobb, akkor nem annyira válogatós. De egy-két utólagos kritika után te is kiismered.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!