Több napos lekvárfőzés?
Figyelt kérdés
Hallottam olyat hogy valaki több napig főznek lekvárt ez érdekelne hogy mégis hogyan.2014. júl. 21. 17:51
1/5 anonim válasza:
sok gyümölcsből, egyik nap is pár üveggel, meg másik nap is
2/5 anonim válasza:
Én csak annyit tudok, hogy a hagyományos falusi szilvalekvár főzés akár napokig is eltarthat nagy üstben, lassú tűz mellett, folyamatos kavarás, váltott "személyzet" mellett.
3/5 anonim válasza:
Ma ez már fölösleges. Ha sütőben csinálod, akkor nem kell mellette állni. Néha meg kell kavarni csak.Igaz, így is eltarthat félnapig.
Az edény (tepsi) méretétől függ, hogy mennyit főzöl egyszerre.
4/5 anonim válasza:
Én a mamámmal szoktam csinálni. Nem üstben. Sok idő, az tény, de megéri. Mi sokat csinálunk, szilvát, meggyet, szamócát, barackot szoktunk, mindet én magozom. :3 egy nagy edényben, becukrozza (1kg) és nem tudom még mit csinál, de fel teszi főzni, fél nap egy olyan, álandó keverés mellett. Egy nagy edényből kb. 5-6 üveg jön ki. Mindenből 20 üveg lesz, ami kitart tavaszig a nagycsaládban. :)
5/5 anonim válasza:
Hay van egy harom honapos porontyom es elso napkimosom az üvegeket es megtisztitom es lecukrozom a gyümölcsöt..masodik nap fözom es teszem el..igy..de szerintem te nem erre gondoltal:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!