Ha a 3 napos szeletelt sonkám néhány helyen színtjátszik, még megehetem?
Figyelt kérdés
2012. okt. 15. 19:14
2/16 anonim válasza:
Nem tudom hogy vagy vele, de én ha már a legkisebb gyanuja felmerül annak, hogy rossz inkább kukába vágom...
Inkább legyen kuka mint nekem 3 nap táppénz és fositúra vagy rosszabb esetben szalmonella...
3/16 anonim válasza:
Kihagynám.Nem szeretnék én is 3 napig "színt játszani".
4/16 anonim válasza:
Ha ilyen szivárványos fényes csillogás van rajta akkor az ehető még. 3 nap alatt nem romlik meg, ha hűtőben tartottad. Például a gépsonkánál is van ilyen színjáték.
5/16 anonim válasza:
Inkább szagold meg! Az a tutitutituti!! :-)
7/16 anonim válasza:
a gépsonkában a húsnak szivárványos színe van, ha a fény úgy esik rá. szagold meg, tapintsd meg, ha büdös és ragacsos, nyálkás, akkor már romlott. 3 nap alatt egyébként nem lenne neki szabad megromlani. feltéve ha helyesen tároltad, a hűtőlánc nem szakadt meg.
8/16 mustafa33 válasza:
Nyershúson a színjátszó fényes felület a bomlasztó baktériumok terméke. Nem ehető! Botulotoxint termelő baktériumok is lehetnek.
A pácolt, föstőlt, szárított húsokon (füstölt sonka, prosciutto) előfordul. Ehető, de ha a színjátszó rész zöld, akkor nem ehető! Szaláminál semmi esetre sem ehető.
9/16 tünndérke válasza:
Ha nem nyálkás és nem büdi és a hűtőbe tároltad akkor sztem meglehet enni
10/16 Ati az az én. válasza:
Egyszerű,kóstoltasd meg mással,és ha nem lesz semmi baja tőle akkor nyugodtan megeheted.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!