Fagyasztott eperből lekvár?
Lehet. A lekvárt átpaszírozzák.hogy ne legyenek benne a magok és cukorral addig főzik, amíg elég sűrű lesz.
A dzsemhez egyben hagyják a szemeket, és cukorral együtt főzik sűrűre.
Forrón öntik az üvegekbe és pici tartósítószert tesznek rá. Lezárják az üvegeket és száraz dunkszban hagyják kihűlni.
Ha olyan lekvárt akarsz, amit később sütikbe is tehetsz, akkor ne vbefőző cukrot használj, mert az zselatinos és sütés közben kifolyik a lekvár a tésztából.
Szerintem te dzsemet szeretnél. Sima cukorral kezd főzni, míg a kiolvadt víz el nem tűnik belőle. (vagy olvaszd ki és csurgasd le, akkor hamarabb lesz sűrű) egy kevés citromsavat tegyél hozzá, úgy biztosan darabos marad.
Mivel kaptad, és nem tudod megítélni, hogy mennyire volt tisztára mosva az eper, egy csipet Na-benzoát szükséges ahhoz, hogy el is álljon egy darabig.
Ha nagyobb szemek, akkor egy kicsit össze kell aprítani, vagy törni, de azért harapható maradjon.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!