Milyen tortakrémet ajánlotok?
Figyelt kérdés
Olyan receptet nem találok, amihez nem kellene dolgokat pótolnom. Magamtól meg nem merem improzni, félek, hogy elrontom. 8 tojásból szeretnék a tortához piskótát. Ami a krémhez adott: 1 tojás, fél kiló vaj/sütőmargarin, tej, tejföl, kakaópor, dió, egy üveg baracklekvár, kókuszreszelék. Ti milyen tortakrémet készítenétek ebből? :) Válaszokat előre is köszi :)2014. ápr. 20. 16:37
1/3 anonim válasza:
Hozzávalók:
2 dl tejszín(vagy tej) A tejszín jobb
20 dkg cukor
25 dkg krémmargarin
10 dkg kakaó
vaníliás cukor
A kakaót átszitáljuk.
A tejszínt vagy a tejet a cukorral felforraljuk (kb. 116-118 °C). Beleszórjuk a kakaóport, majd a csokoládét és gyorsan simára keverjük. A margarint apránként adjuk hozzá, hogy ne hűtse vissza a keveréket. Folyamatos keverés mellett 105 °C-ig hevítjük, majd hideg vizes üstbe állítva időnként megkeverve kihűtjük. Lehet a sokkolóban is hűteni, ekkor is rendszeresen keverjük át.
Ha a lehűlt párizsi krémhez külön kihabosított 20 dkg krémmargarint adunk, ebből lesz a rokokó krém.
3/3 A kérdező kommentje:
Köszi mindenkinek! :)
2014. ápr. 21. 12:27
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!