Hogyan kell a CUKROT karamellizálni?
1# kiegészítése:
-Lassú tűzre tedd fel, és ha hagyományos gáztűzhely, akkor legyen alatta lángosztó, mert különben azon az egy körön, ahol a láng közvetlen éri, ott gyorsabban olvad, karamellizálódik, majd akár meg is ég, míg a széle+közepe még fel sem olvadt... Persze ha ide-oda húzód a lábast, az is megoldás.
-Világos, legjobb a fehér lábasba odatenni, hogy lásd a színét.
-Ha sokáig csinálod, túl sötét és kesernyés lehet...
-Keverni azért nem szabad, mert akkor kikristályosodik.
-Ha vizet teszel hozzá, akkor hirtelen megkeményszik és szintén kristályosodik, nem szabad... Lehetőleg az edény le legyen vizes...!
Attól is függ, hogy mihez akarod, mert nem mindegy, mit készítesz vele.
csak példa, hogy a vadashoz kevés zsiradékban szoktam a cukrot megpirítani állandó keverés mellett.
Megint más, ha grillázst akarsz, vagy valami sütibe kell.
Én is mindig kevergetem, mert úgy tudom terelgetni a világosabbat a sötétebb fele- és vissza :D)
Soha nem volt még bajom vele.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!