Miben tároljam a trappista sajtot, hogy ne penészedjen meg?
Próbáltam már alufóliában, meg az eredeti "piros" csomagolásban, de mostanában mindig penészes lesz...
Ötletek? Köszönöm!
"A mai sajtok meg tényleg nagyon pocsékok. Az ember elkezdi reszelni, és kb olyan mintha mackósajtot dörzsölgetne. Ártól függetlenül. Néha az az érzésem, hogy a tej amiből mára sajt lett tegnap még a tehénbe volt."
Sajtok alatt a trappistákat érted? Mert pl. a parmezán, de akár a Masdaamer, Gouda, ementáli, amit szoktam venni, garantáltal nem ilyen. Ritkán megyünk jóval 2000 ft fölé, inkább csak a parmezán esetében, de az nagyon megéri :D
Bevallom, trappistában nem vagyok otthon, mert anyám folyton azt vette és felnőtt koromra elegem lett belőle. De már 20 éve is voltak minőségbiztosítási problémái. Mostanában néha találkozom vele, olcsó spárossal s meglepően jó. De nyilván vannak rosszabbak is.
A sparban most vettünk 3/4 kilósat, azt mondjátok, érdemes hamar felenni? A párom azt mondja, a mélyhűtött azért megváltozik, én sosem ettem olyat. Viszont nem romlik meg, nekem is ez a legjobb ötletem a témában.
A többi sajt, amit enni szoktunk (sima kemény sajtok, néha parmezán), inkább csak megszárad a szélén pár hét után, csak ritkán penészedik meg, de azt a picit levágjuk és kész, s olyankor már úgyis kevés van belőle. Szinte sose veszünk sok sajtot...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!