Kis kézi kávédarálot, hogy szoktáttok tisztitani?
Tudnál egy képet keresni hasonló darálóról az interneten, mert nem tudom, pontosan mire gondolsz? Olyan fajta kézi, amit kézzel kell hajtani, vagy nem így értetted, mert elektromos?
Nekünk elektromos van, ha különböző dolgokat darálok benne egymás után, vizes-mosogatószeres szivaccsak körbetörlöm a tálka részt, ahol a kés is van. A kés tövénél persze nem lesz tiszta, de az a kicsi már nem számít szerintem, és a kés alját se tisztítom sehogy. Persze a kést körbeforgatom törlés közben. Utána egy száraz konyharuhával is kitörlöm ugyanitt, ugyanígy.
Harmadik: igen, amennyiben a "hogy" ilyen értelemben szerepel: Elmentem a városba, hogy vegyek egy új kávédarálót.
A kérdésben "hogyan" értelemben szerepel, ilyenkor nem feltétlenül kell vesszőt tenni, ugyanúgy, mint más kérdőszavak esetén sem.
De nem ez a lényeg...
mivel száraz élelmiszert darálok vele /cukor, mák, koriander, bors, mustármag ... stb/ így én konyhai papírtőrlővel körbentörölgetem a belsejét és a kupakját is.
ha nem tisztulna eléggé, akkor kimosom, bár ez nem olyan jó neki, mert rozsdásodik.
ui. nem kell vessző, mert itt a hogy igazából a hogyan szó helyett szerepel, illetve értelmében sem két tagmondattá bontható a mondat. amúgy meg nagyon egyszerű, mikor kimondjuk ezt a kérdő mondatot, nem tartunk szünetet a hogy előtt, vagyis írásban sem kell ezt jelölni, nem kell vessző.
de kit érdekel ez? nem nyelvtanóra ez, csak egy kérdést tett fel az illető :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!