Teflonos sütőformát mivel lehet tisztítani? (Lásd: mellékelt kép)
Egy Facebook-os csereberés csoportban szoktam csereberélni használt dolgokat és elcserélném egy termékemet az alábbi fotón (link) lévő használt teflonos sütőformára. Ha jól látom ezek a barna elszíneződések a sütés nyomai, nem olyan szennyeződések amit a hő okozott és nem lehet vele mit kezdeni. Van valakinek ötlete, mivel lehet tisztítani? Sima mosogatószer is elég vagy erősebb tisztítószert igényel? Az illető háziasszony jó állapotúnak írta le és a kép alapján nagyjából nekem is így tűnik. Még valami: a hölgynek van egy másik nagyobb méretű formája ami ugyanígy néz ki, de azon elég durva rozsdafoltok vannak. Számíthatok rá hogy idő után ez is ilyen lesz (lelkiismeretes tisztítás ellenére is)?
Ez nem teflon, ez egy lakkos "hőálló" bevonat, ami rövid idő alatt leég, lepattog, rozsdásodik.
az anyukámék rendelte ilyesmiket a tv shop-ból, aztán nekem is adott belőle. miután a harmadik sütim égett le benne ...rá, kihajítottam a fenébe.
Még csereberében sem kellene...
Nem igazán vagyok járatos ebben a témában ezért jól jön egy "szakértői" vélemény az anyag megállapításához. A TV Shop-os termékekkel mindig is bizalmatlan voltam, sose vásárolnék onnan semmit. Sajnálom hogy anyukádék és te is megjártad a formával, de sütőpapírral biztos használható lett volna egy ideig. Egyébként több cég is hirdet hasonló bevonatú formákat: pl. Zenker - Fackelmann, Lidl... akkor ezek mind gagyik lennének? Elég érdekes...
Mondjuk lehet benne valami amit írsz, mert a híres német Kaiser cég által gyártott kuglófsütő formámról néhány használat után helyenként elkezdett lepattogzani és rozsdásodni a bevonat. Az is igaz hogy volt hogy többször előfordult hogy hosszabb ideig áztattam és biztos nem tett jót hogy napokig vízben állt. Valahogy úgy néz ki mint az alábbi forma azzal a különbséggel hogy a külső bevonata nem piros hanem fekete.
Szia, láttam írtál privit is, így rögtön ide kattintottam. igazad van,nem lehet általánosítani, nekem a képről rögtön az én esetem ugrott be, ami tényleg tanulságos, azért is írtam le.
persze így kép alapján nem lehet 100 %-ban megállapítani, hogy miről van szó, ha neked semmibe nem kerül, akkor egy próbát megér.
Remélem, hogy sikerrel jár a csereakció :)
üdv.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!