Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Teflonos sütőformát mivel...

Teflonos sütőformát mivel lehet tisztítani? (Lásd: mellékelt kép)

Figyelt kérdés

Egy Facebook-os csereberés csoportban szoktam csereberélni használt dolgokat és elcserélném egy termékemet az alábbi fotón (link) lévő használt teflonos sütőformára. Ha jól látom ezek a barna elszíneződések a sütés nyomai, nem olyan szennyeződések amit a hő okozott és nem lehet vele mit kezdeni. Van valakinek ötlete, mivel lehet tisztítani? Sima mosogatószer is elég vagy erősebb tisztítószert igényel? Az illető háziasszony jó állapotúnak írta le és a kép alapján nagyjából nekem is így tűnik. Még valami: a hölgynek van egy másik nagyobb méretű formája ami ugyanígy néz ki, de azon elég durva rozsdafoltok vannak. Számíthatok rá hogy idő után ez is ilyen lesz (lelkiismeretes tisztítás ellenére is)?

[link]

2013. júl. 1. 12:38
 1/3 anonim ***** válasza:

Ez nem teflon, ez egy lakkos "hőálló" bevonat, ami rövid idő alatt leég, lepattog, rozsdásodik.

az anyukámék rendelte ilyesmiket a tv shop-ból, aztán nekem is adott belőle. miután a harmadik sütim égett le benne ...rá, kihajítottam a fenébe.

Még csereberében sem kellene...

2013. júl. 1. 12:42
 2/3 A kérdező kommentje:

Nem igazán vagyok járatos ebben a témában ezért jól jön egy "szakértői" vélemény az anyag megállapításához. A TV Shop-os termékekkel mindig is bizalmatlan voltam, sose vásárolnék onnan semmit. Sajnálom hogy anyukádék és te is megjártad a formával, de sütőpapírral biztos használható lett volna egy ideig. Egyébként több cég is hirdet hasonló bevonatú formákat: pl. Zenker - Fackelmann, Lidl... akkor ezek mind gagyik lennének? Elég érdekes...

[link]

Mondjuk lehet benne valami amit írsz, mert a híres német Kaiser cég által gyártott kuglófsütő formámról néhány használat után helyenként elkezdett lepattogzani és rozsdásodni a bevonat. Az is igaz hogy volt hogy többször előfordult hogy hosszabb ideig áztattam és biztos nem tett jót hogy napokig vízben állt. Valahogy úgy néz ki mint az alábbi forma azzal a különbséggel hogy a külső bevonata nem piros hanem fekete.

[link]

2013. júl. 1. 13:02
 3/3 anonim ***** válasza:

Szia, láttam írtál privit is, így rögtön ide kattintottam. igazad van,nem lehet általánosítani, nekem a képről rögtön az én esetem ugrott be, ami tényleg tanulságos, azért is írtam le.

persze így kép alapján nem lehet 100 %-ban megállapítani, hogy miről van szó, ha neked semmibe nem kerül, akkor egy próbát megér.

Remélem, hogy sikerrel jár a csereakció :)

üdv.

2013. júl. 1. 16:27

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!