Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Rézmozsarat mivel lehet...

Rézmozsarat mivel lehet tisztítani? Mit lehet benne őrölni?

Figyelt kérdés
Cukrot, diót, mákot lehet benne őrölni, hogy olyan legyen, mint a darált?
2012. jún. 7. 15:04
 1/7 anonim ***** válasza:
100%
Sidol-lal szokták a rezet tisztítani, de hogy rézmozsár esetén az hogy működik, nem tudom. Mindent meg lehet benne törni.
2012. jún. 7. 15:15
 2/7 anonim ***** válasza:

Őrölni nem lehet benne, csak törni:) nem lesz olyan, mint a darálmány, durva szemű lesz, vagy pl a diót péppé lapítanád.inkább fűszerek, pl szemesbors, kömény összetörésére használték régen.

Én is örököltem egyet, de becsben tartott dísz lett belőle.

valóban Sidollal lehetett anno tisztítani fényesre, nem tudom lehet-e még kapni.

én nem fényesítem jobban, csak mosószeres ruhával áttörölgetem a portól.

2012. jún. 7. 15:35
 3/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm!
2012. jún. 7. 15:50
 4/7 anonim ***** válasza:
Lehet még kapni sidolt, de ha nagyon oxidált, és nincs sidolod akkor kímélő folyékony súrolószerrel is lehet,vagy még jobb az autó paszta.Mozsárban nem őrölünk hanem törünk.Pl szemes fűszereket, vagy zöldfűszereket sóval.
2012. jún. 7. 16:03
 5/7 mustafa33 ***** válasza:
Konyhán valamikor a mozsárban kősót és "süvegcukrot" törtek. A cukrot kemény kúp alakban árulták, ezt törték megfelelő finomságúra, de mákot is törtek benne, a diót inkább vagdalták kétnyelű vagdalóval. Ha konyhai használatra szánod, ne szidollal tisztítsd, mert az nem való élelmiszerrel kapcsolatba kerülő edényekre. Dédnagyanyáink fahamuval súrolták csillogóra a rézedényeket. De ha azt problémás lenne beszerezni, próbáld meg szódabikarbónával (brózával).
2012. jún. 7. 22:05
 6/7 anonim válasza:
100%
A rézmozsár elég sokat bír mi kősót szoktunk benne törniés kibirja mosni pedig ugy kell mint egy rendes edényt.
2012. jún. 14. 19:36
 7/7 anonim válasza:
Ja és ha olaynat törsz benne amit megeszel nem ajánlom a sidolt.
2012. jún. 15. 13:00

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!