Hogyan lehet a halat úgy tisztítani, hogy a pikkelyek ne röpködjenek szanaszét?
Figyelt kérdés
2014. febr. 16. 10:47
1/5 anonim válasza:
Sehogy sajnos mindig röpködnek.
Mi panel lakók vagyunk ,és utálom amikor a konyhapult tiszta pikely.Kádban meg még rosszabb pucolni.
Ezért a takaritás érdekében ,azt találtam ki,hogy veszek olyan neylon fóliát amit szobafestéshez használnak ,vagy butor letakarásoz használnak. Ebből teszek a pultra méretre vágva: Így könnyebb kicsit hal után takaritani.
Nem drága azt hiszem 400ft egy nagy csomag.
Horgász feleség..
2/5 anonim válasza:
Egy vékony pengéjű késsel óvatosan alányúlsz a pikkelynek, és szépen lefejted. Pont úgy, ahogy a csontról szeded le a húst. Türelmes próbálkozással nyert ügyed lesz, és nem lesz tele a konyha pikkellyel. Ajánlom, hogy vegyél egy kárászt, és azon gyakorolj.
3/5 anonim válasza:
Igen, ahogy a 2-es írja. Hegyes, éles kés, ha ügyes vagy, le tudod egyben szedni a halacska egyik oldaláról is, és a másik oldaláról is a pikkelyt. Állítólag csak gyakorlás és türelem kérdése.
4/5 anonim válasza:
2-es vagyok, holnap halászlé az ebéd.
5/5 mustafa33 válasza:
Én úgy szoktam (szintén panelban), hogy a mosogatóba sok vizet engedek és a víz alatt pucolom kisebb késel hagyományos módon farkától feje irányába. A pikkelyek nem ugrálnak ki a vizből. Persze azután kiszedem, nem engedem a lefolyóba mert eltömné.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!