Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » SOS! Nagyon csípős a halászlé....

SOS! Nagyon csípős a halászlé. Mit tegyek?

Figyelt kérdés
A darált paprikára csemege volt ráírva, bele is került a levesbe. Utólag vettük észre hogy csípős a paprika. Borzasztóan csíp a halászlé, meglehet valahogy menteni?
2009. dec. 24. 16:05
 1/10 anonim ***** válasza:
87%
nem
2009. dec. 24. 16:08
 2/10 anonim ***** válasza:
100%
Ha tudtok, főzzetek még egy adagot, és keverjétek össze. Esetleg hígítás, aztán levesztek a levéből.
2009. dec. 24. 16:26
 3/10 anonim ***** válasza:
100%
Öntsd le a halról a levet,engedd fel vízzel,forrald fel,és úgy öntsd vissza a halra.Igaz,hogy nem lesz olyan jó a lé,de legalább ehető lesz.
2009. dec. 24. 16:30
 4/10 anonim ***** válasza:
87%
dobj bele krumplit
2009. dec. 24. 16:30
 5/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm mindenkinek! Próbálkozunk...
2009. dec. 24. 16:36
 6/10 anonim ***** válasza:
100%
nevezd el alföldi finomságnak és add oda a szomszédnak.
2009. dec. 24. 16:54
 7/10 A kérdező kommentje:

16:54! Nem rossz ötlet :D köszönöm hogy felvidítottál, eléggé elkeseredtem, tényleg reménytelen a dolog.

Már raktam bele vizet, krumplit, de még mindig nagyon rossz.Hát ez van, idén nem lesz halászlé. :(

2009. dec. 24. 18:03
 8/10 igabcsy ***** válasza:
100%

Ha van még otthon halászlé kockád akkor megmentheted, és holnapra mégis lesz levesed.

Szedd ki a megfőtt halszeleteket a léből.

A levet felezd el.

A halászlékockából készíts annyi alaplevet mint a csípős lé egyik fele.

Az egyik adag csípőslevet keverd össze azzal amit a kockából készítettél, forrald össze és tedd bele a halszeleteket. 1-2 percig még főzd, hogy a halhúsból is kifőjjön a csípős íz. Így a csípős halászlevedet a duplájára higítod, csípőssége sokat enyhül, de az íze finom marad.

A másik fél adag csípős levet pedig fagyaszd le, és legközelebb felhasználhatod a halászlé főzésnél. De csak a levet fagyaszd le, abba ne legyen hús.

2009. dec. 24. 22:41
 9/10 A kérdező kommentje:

Kedves utolsó! Nagyon szépen köszönöm. Szerencsére még nem öntöttem ki, így feltétlenül kipróbálom.

Kellemes ünnepeket mindenkinek!

2009. dec. 24. 22:52
 10/10 anonim ***** válasza:
Máskor jobban ügyelj!Ha érdekel egy eredeti halászlé recept,én szivesen megoszom veled,csak üzenj és legközelebb kóstold meg a paprikát akármi van ráírva!
2012. máj. 2. 22:29

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!