Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Miért szokás pirítani a húst...

Miért szokás pirítani a húst főzés előtt például pörköltnél? Bezárunk valamit, esetleg ízeket, a húsba kérgesítéssel?

Figyelt kérdés

2014. ápr. 25. 21:23
 1/3 anonim ***** válasza:
78%
A hús nedvességtartalmát zárjuk ilyenkor a húsdarabba, hogy ne száradjon ki.
2014. ápr. 25. 21:31
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/3 anonim ***** válasza:
60%
Es az illoolajokat. Izesebb lesz a hus es persze nem lesz olyan szaraz.
2014. ápr. 26. 01:20
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/3 bumbi02 ***** válasza:

A pirításnak az a lényege, hogy hirtelen történjen. Hirtelen kapjon egy kérget, ami aztán a főzés során nem engedi ki (vagy csak bizonyos mértékben) a húsnedveket.


De itt gyakorikérdéseken lépten-nyomon ajánlgatom ezt az eljárást sült húsok készítésekor is, vagy raguk készítésekor. (például egy ragu csirkemellből, elég száraz tud lenni ha szétfőzzük a csirkemellet, helyette érdemes a csirkemellkockákat lisztbe forgatni - még jobb kérgetkapsz -, hirtelen lepirítani, aztán maximum 20 perc alatt készre főzni a ragut. Így omlós, szaftos csirkekockáid lesznek, mint a sarki kínaiban)

2014. ápr. 26. 09:57
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!