Miért szokás pirítani a húst főzés előtt például pörköltnél? Bezárunk valamit, esetleg ízeket, a húsba kérgesítéssel?
Figyelt kérdés
2014. ápr. 25. 21:23
1/3 anonim válasza:
A hús nedvességtartalmát zárjuk ilyenkor a húsdarabba, hogy ne száradjon ki.
2/3 anonim válasza:
Es az illoolajokat. Izesebb lesz a hus es persze nem lesz olyan szaraz.
3/3 bumbi02 válasza:
A pirításnak az a lényege, hogy hirtelen történjen. Hirtelen kapjon egy kérget, ami aztán a főzés során nem engedi ki (vagy csak bizonyos mértékben) a húsnedveket.
De itt gyakorikérdéseken lépten-nyomon ajánlgatom ezt az eljárást sült húsok készítésekor is, vagy raguk készítésekor. (például egy ragu csirkemellből, elég száraz tud lenni ha szétfőzzük a csirkemellet, helyette érdemes a csirkemellkockákat lisztbe forgatni - még jobb kérgetkapsz -, hirtelen lepirítani, aztán maximum 20 perc alatt készre főzni a ragut. Így omlós, szaftos csirkekockáid lesznek, mint a sarki kínaiban)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!