SEGÍTENÉL? Olyan csoki recept kéne, amiben nincs tejpor.





Gondolom, olyan extra cuccod sincs, mint kakaóvaj... Nekem se :D
Az én csokim teljesen jó, csak éppen olvadékony, bonbon formából se jön ki egészen szépen.
Kakaó, méz, kókuszzsír a puritán változat, változó arányokkal, talán 1:1:1 is működik, de ez ízlés dolga is, a méz keménysége se mindegy... A zsírt persze meglágyítom előtte s szerintem vajjal még jobb lenne. Utána pedig hozzákeverem a többi anyagot, krémesnek kell lennie.
Kb. mindig teszek bele egy kis kávét (instant kávé+forró víz, a vízzel nem árt vigyázni, mert belekavar az állagba), s úgy tapasztaltam, nagyon jó bele egy kicsike kesudió. Vagy ha nincs, akkor darált kókuszreszelék, de akár dió, mandula is.
Ennél pontosabb receptem nincs rá.
Nem bolondbiztos, néha összegöcsörtösödik, ha kísérletezni próbálok vele, de ha pici víz van a kávéban és a szokásos arányokat használom, akkor azért menni szokott.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!