Marhalábszárból főzök levest. Ti hogy szoktátok főzni és mennyi ideig?
Szia!én gulyást szoktam marhalábszárból csinálni, úgy, hogy pörköltnek indítom. 2-2,5 óra kell neki.félidőben
teszem bele a fehér és sárgarépát zellert.amikor már majdnem puha a husi akkor jön a krumpli.ha minden puha akkor csipetkét főzök bele.persze minden fázisnál vizet is öntök hozzá de óvatosan, hogy jó sűrű legyen a gulyás.
üdv:-eri-
Előző vagyok, a fűszereket nem írtam.
- jó minőségű szép színű pirospaprika
- őrölt kömény
- egy babérlevél
- őrölt bors
mi csipőspaprikát is teszünk bele.
nyáron egy szem paprika, paradicsom még a pörkölt szakaszban.
ja és én még szoktam a marhalábszárból palóclevest is készíteni.az más mint a gulyás, ha akarod azt is leírom.
üdv:-eri-
Húslevesnek is finom:
elöször hideg vizben felteszema húst föni, ha felforrt lehabozom, és lejjebb veszem a lángot, hogy csak lassan födögéljen. Kb. egy óra múlva beleteszem a zöldségféléket (sárgarépa, zellergumó, petrezselyemgyökér, vöröshagyma, fokhagyma) meg a füszereket (szemes bors, szegfübors, szerecsendió, gyömbér, só) és lassan tovább fözöm, amig a hús is meg a zöldségek is megpuhulnak. Leszüröm, egy kevés levesben tésztát fözök (az egészbe nem jó belefözni, mert ugy hamarabb megromlik), a húst és a zöldségeket külön kinálom hozzá.
Itt megtalálod a palóclevest, ez majdnem az eredeti recept (eredetileg hizott ürühúsból készitik)
Szia!mire válaszoltam volna, valaki belinkelte Neked a polóclevest.Tökéletes a recept, én spórolásból kifolyólag
annyi különbséggel csinálom, hogy sovány sertéslapockát
használok.rengeteg időt, nomeg gázt lehet így megtakarítani, és a hús ára is barátságosabb a marhalábszárénál.De próbálkozz bármelyikkel , mert
nagyon finom.
üdv:-eri-
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!