Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Marhalábszárból főzök levest....

Marhalábszárból főzök levest. Ti hogy szoktátok főzni és mennyi ideig?

Figyelt kérdés
Mikor melyik zöldség kerül bele a levesbe? És milyen fűszereket használtok?
2009. dec. 14. 13:09
 1/9 anonim ***** válasza:
100%

Szia!én gulyást szoktam marhalábszárból csinálni, úgy, hogy pörköltnek indítom. 2-2,5 óra kell neki.félidőben

teszem bele a fehér és sárgarépát zellert.amikor már majdnem puha a husi akkor jön a krumpli.ha minden puha akkor csipetkét főzök bele.persze minden fázisnál vizet is öntök hozzá de óvatosan, hogy jó sűrű legyen a gulyás.

üdv:-eri-

2009. dec. 14. 13:36
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/9 anonim ***** válasza:

Előző vagyok, a fűszereket nem írtam.

- jó minőségű szép színű pirospaprika

- őrölt kömény

- egy babérlevél

- őrölt bors

mi csipőspaprikát is teszünk bele.

nyáron egy szem paprika, paradicsom még a pörkölt szakaszban.

ja és én még szoktam a marhalábszárból palóclevest is készíteni.az más mint a gulyás, ha akarod azt is leírom.

üdv:-eri-

2009. dec. 14. 13:42
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/9 anonim ***** válasza:

Húslevesnek is finom:

elöször hideg vizben felteszema húst föni, ha felforrt lehabozom, és lejjebb veszem a lángot, hogy csak lassan födögéljen. Kb. egy óra múlva beleteszem a zöldségféléket (sárgarépa, zellergumó, petrezselyemgyökér, vöröshagyma, fokhagyma) meg a füszereket (szemes bors, szegfübors, szerecsendió, gyömbér, só) és lassan tovább fözöm, amig a hús is meg a zöldségek is megpuhulnak. Leszüröm, egy kevés levesben tésztát fözök (az egészbe nem jó belefözni, mert ugy hamarabb megromlik), a húst és a zöldségeket külön kinálom hozzá.

2009. dec. 14. 14:49
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm a sok hasznos választ mindenkinek! És igen leírnád a Palócleves rceptjét is? Amúgy én most marhahusi levest főzök és a kérdésem is erre irányult csak nem jól írtam ki a kérdést.
2009. dec. 14. 16:57
 5/9 anonim ***** válasza:

Itt megtalálod a palóclevest, ez majdnem az eredeti recept (eredetileg hizott ürühúsból készitik)


[link]

2009. dec. 14. 17:44
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen
2009. dec. 14. 17:46
 7/9 anonim ***** válasza:
Szivesen
2009. dec. 14. 21:17
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/9 anonim ***** válasza:

Szia!mire válaszoltam volna, valaki belinkelte Neked a polóclevest.Tökéletes a recept, én spórolásból kifolyólag

annyi különbséggel csinálom, hogy sovány sertéslapockát

használok.rengeteg időt, nomeg gázt lehet így megtakarítani, és a hús ára is barátságosabb a marhalábszárénál.De próbálkozz bármelyikkel , mert

nagyon finom.

üdv:-eri-

2009. dec. 15. 13:58
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/9 A kérdező kommentje:
Nagyon szépen köszönöm neked is. Ki fogom próbálni persze nem marha húsból.
2009. dec. 15. 16:06

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!