Mondanátok főtételeket, köreteket leveseket? Ti mit szoktatok a hét napján főzni?
Levesek:Paradicsom,gyümölcs,bab,gulyás,hús(nem csak hétvégén lehet azt enni....),krémlevesek,nemzeti levesek(sokféle van)...kb ennyi
Körteke:krokett,sült krumpli,krumplipüré,rizs,rizi-bizi,kínai tészták-rizsek...más nem jut eszembe
Saláták:francia(kicsit másképpen),kukorica,hagyma,krumpli,krumplis-hagyma,öntetesek
Főétel mindig más 1000 és 1000 féle....:D
Levesek: krumplileves, húsleves, gulyás / hamis gulyásleves, zöldségleves, borsóleves, grízgombóc / májgombóc / húsgombóc leves, gyümölcsleves, tésztaleves, bableves / zöldbableves, frankfurti leves, krémlevesek, raguleves, paradicsomleves, köménymagleves.
Főételek: főzelékek, tésztafélék, krumplis ételek, pörköltek. Rengeteg főétel van a neten is, nézz körül.
Köretek: párolt rizs, zöldséges rizs, hasábburgonya, krumplipüré, hercegnőburgonya, krokett, párolt / sült zöldségek, zsemlegombóc, röszti, párolt káposzta, rakott zöldségek, saláták, és még biztos van millió, de hirtelen ennyi jutott eszembe.
nálunk ezek voltak az elmúlt 2 hétben:
leves: tojás, gyümölcs, gulyás, babgulyás, grízgombóc, paradicsom, májgombóc, kenyér, krumpli, lencse, borsó, húsleves
főzelékek:lencse, zöldborsó, zöldbab, paradicsomoskáposzta, kelkkáposzta, karalábé, tök, spenót, sóska,
rakott krumpli, zöldbab, karfiol, káposzta, krumpli
tészta: krumplis, mákos, diós, túrós, lekváros, grízes, sajtos-tejfölös, bolognai, sonkás-sajtos, zöldséges-sajtos, káposztás, cukkinis-paradicsomos-sajtos
mákosguba, nudli, túrós derelye, lekváros derelye, túrógombóc, szilvásgombóc, aranygaluska, puding, piskóta, pogácsa,
főtt hús, tojás, pörkölt, sertéssült, csirke rántva, párolva, sültcsirke, gombapörkölt, reszteltmáj, rántott, töltött gomba, karfiol, öntött karfiol, fasírt, édes-savanyú mártás, borsostokány, csirkepaprikás galuskával, paprikáskrumpli,
rizs-rizsehús, töltött káposzta, paprika,
köretnek-savanyú, kukorica, srépa, borsó, brokkoli, karfiol, cékla, savanyúkáposzta, ubroka, gyöngyhagyma, csalamádé, saláta, paradicsomsaláta, uborkasaláta,
Rántott leves,fokhagymás leves,tejleves reszelttel,élesztős leves daragaluskával, frankfurti leves,savanyú bableves,krumplis gombócos leves(a nevét nem tudom,mi így neveztük el),savanyú krumplileves.
ezekt már kevésbé főzik,de finom,egyszerű.
Köretként elterjedt a borsópüré,pasztinyákból készült püré,többit említették előttem is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!