Mitől lesz ilyen gumiszerű összeesett a piskótám?
Nekem is csak akkor lesz gyönyörű a piskótám, ha a következőket szigorúan betartom:
- ahány tojás, annyi púpozott evőkanál grízes !!! liszt
- ahány tojás, annyi csapott evőkanál kristálycukor !!!
- sütőpor 1-6 tojásig 1/2 csomag: 7-12 tojásig 1 csomag
Továbbá minél keményebb habot versz, annál inkább lesz magas a piskótád.
Kellőképpen előmelegített sütőbe rakod, majd közepes hőfokon sütöd, de:
- az ajtót az első 20 percben ki ne nyisd!!!!
Amióta így csinálom, nincs "törökméz" és egyéb piskótának nevezett gyenge hasonlóság! :)))
Milyen édesítőszert használsz? Folyékony vagy cukorhoz hasonló állagút? A szárazanyag-tartalom miatt kérdezem. Nekem a következő vizes piskóta recept vált be:
7 tojás sárgáját habosra keverem 25 dkg cukorral (vagy megfelelő mennyiségű édesítőszerrel), ehhez adok 10 ek. vizet, 25 dkg lisztet (vagy 22 dkg lisztet és 2 ek. kakaóport) egy sütőporral elkeverve, végül a hét tojás felvert fehérjét. 180-200 fokon 35 percig sütöm (ez sütőfüggő), 35 perc után tűpróba, majd kizárom a sütőt, és hagyom még 5-10 percig a sütőben hűlni úgy, hogy a sütőajtót résnyire nyitom. Tökéletes, puha piskóta, nem lesz szalonnás a tésztája soha.
Nekem így vált be:
6 tojás
6 ek cukor (édesítő)
6 nem púpos kanál liszt
A sárgákat a cukorral feheredesig verem!!!
Majd bele keverem a lisztet es a keményre vert tojás fehérje 1/3 részét géppel bele keverem, majd a maradékot szépen óvatosan fakanallal, es egy gyors mozdulattal a Sütő formába teszem es 180 fokon készre sutom.
Ha xilitet használsz, akkor ugyan ez az arány, viszont ha bogyot, akkor 1-2 kanállal több lisztet fog felvenni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!