Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Mitől lesz ilyen gumiszerű...

Mitől lesz ilyen gumiszerű összeesett a piskótám?

Figyelt kérdés
Nem teszek bele semmi mast, csak lisztet, tojást, édesítőszert, egy kevés sütőport, meg néha tejet. Amikor kiveszem a sütőből összeesik, nagyon vékonyra, es ilyen "kemény"gumis állaga lesz, az íze finom de az állaga borzasztó.Először a sütőre fogtam, de más sütőnél is ilyen... Esetleg rakjak bele Rama sütőmargarint? Több éve a jó, puha magasra sült piskótáért küzdök, de hiába! :(

2014. febr. 22. 09:36
 1/5 anonim ***** válasza:

Nekem is csak akkor lesz gyönyörű a piskótám, ha a következőket szigorúan betartom:

- ahány tojás, annyi púpozott evőkanál grízes !!! liszt

- ahány tojás, annyi csapott evőkanál kristálycukor !!!

- sütőpor 1-6 tojásig 1/2 csomag: 7-12 tojásig 1 csomag

Továbbá minél keményebb habot versz, annál inkább lesz magas a piskótád.

Kellőképpen előmelegített sütőbe rakod, majd közepes hőfokon sütöd, de:

- az ajtót az első 20 percben ki ne nyisd!!!!


Amióta így csinálom, nincs "törökméz" és egyéb piskótának nevezett gyenge hasonlóság! :)))

2014. febr. 22. 10:33
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/5 seshoumaru ***** válasza:
szia
2014. febr. 22. 10:48
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/5 anonim ***** válasza:

Milyen édesítőszert használsz? Folyékony vagy cukorhoz hasonló állagút? A szárazanyag-tartalom miatt kérdezem. Nekem a következő vizes piskóta recept vált be:

7 tojás sárgáját habosra keverem 25 dkg cukorral (vagy megfelelő mennyiségű édesítőszerrel), ehhez adok 10 ek. vizet, 25 dkg lisztet (vagy 22 dkg lisztet és 2 ek. kakaóport) egy sütőporral elkeverve, végül a hét tojás felvert fehérjét. 180-200 fokon 35 percig sütöm (ez sütőfüggő), 35 perc után tűpróba, majd kizárom a sütőt, és hagyom még 5-10 percig a sütőben hűlni úgy, hogy a sütőajtót résnyire nyitom. Tökéletes, puha piskóta, nem lesz szalonnás a tésztája soha.

2014. febr. 22. 19:23
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/5 anonim ***** válasza:

Nekem így vált be:

6 tojás

6 ek cukor (édesítő)

6 nem púpos kanál liszt


A sárgákat a cukorral feheredesig verem!!!

Majd bele keverem a lisztet es a keményre vert tojás fehérje 1/3 részét géppel bele keverem, majd a maradékot szépen óvatosan fakanallal, es egy gyors mozdulattal a Sütő formába teszem es 180 fokon készre sutom.


Ha xilitet használsz, akkor ugyan ez az arány, viszont ha bogyot, akkor 1-2 kanállal több lisztet fog felvenni.

2014. febr. 22. 22:59
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/5 A kérdező kommentje:
köszönöm szépen a válaszokat mind kifogom próbálni, nyami! :3 amúgy a második válaszolónak: vizes alapú édesítőszert szoktam használni
2015. febr. 2. 21:12

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!