Hogyan lehet főzés előtt vagy főzés közben elvenni a marha vagy a birka hús faggyú ízét?
Marhának nincs faggyú íze.
Birkát nem szeretem, de most megnéztem és ezt találtam:
"Jellegzetes ízét elvehetjük, ha a faggyús részektől megtisztítjuk és ecetes vízzel leforrázzuk. Miután kihűlt, többszöri vízváltással, hideg vízzel leöblítjük. Elkészítési módjába is sok változatosságot vihetünk. Ha sütni szeretnénk, nem szabad leforrázni, inkább mossuk át enyhén ecetes vízben."
Állítólag az intenzívebb fűszerek is elveszik, pl. rozmaring, majoránna.
Így van, a marha marhaízű, a birka birkaízű, a kacsa meg...
Ha nem szereted, készítsd olyan húsból, amit kedvelsz, pl.sokkal olcsóbb sertéshúsból.
Nem mondom, hogy a birkánál a faggyúszag a szomszédban is legyen érezhető, de ne vegyük el a jellegét teljesen.
Ízlés dolga!
Van aki rajta hagyja, van aki leszedi, = ez még főzés előtt!
Sőt, van aki a birkapőrköltbe 1-2 girizd fokhagymát is belefőz, valamennyit az is vesz el a birka-szagból. Ez viszont a kérdésed szerint = ez már főzés közben!
Törökök szerint a disznóhús ehetetlenül rosz szagú.
Szokás dolga.
Legjobb módszer az enyém. Én nem szeretem a birkahús aromáját és a pulykaét sem. Ezért ezeket nem főzöm és nem eszem. Ilyen egyszerű.
És aki azt mondja, hogy nem szereti az őz szagát vagy a vad nyúlét, annak azt ajánlom egyen birkát vagy pulykát helyettem is. Mert: de gustibus...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!