Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Hogyan lehet főzés előtt vagy...

Laci47 kérdése:

Hogyan lehet főzés előtt vagy főzés közben elvenni a marha vagy a birka hús faggyú ízét?

Figyelt kérdés
2014. febr. 19. 18:39
 1/8 anonim ***** válasza:
100%

Marhának nincs faggyú íze.

Birkát nem szeretem, de most megnéztem és ezt találtam:

"Jellegzetes ízét elvehetjük, ha a faggyús részektől megtisztítjuk és ecetes vízzel leforrázzuk. Miután kihűlt, többszöri vízváltással, hideg vízzel leöblítjük. Elkészítési módjába is sok változatosságot vihetünk. Ha sütni szeretnénk, nem szabad leforrázni, inkább mossuk át enyhén ecetes vízben."

Állítólag az intenzívebb fűszerek is elveszik, pl. rozmaring, majoránna.

2014. febr. 19. 18:46
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/8 anonim ***** válasza:
81%
de mi akik akár 100 km-t is elautózunk egy jó birka sültért,vagy egy birkapörköltért,mi a faggyú ízét is akarjuk ám érezni,mert anélkül nem jó a pöri,
2014. febr. 19. 18:53
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/8 doboszoli ***** válasza:
90%

Így van, a marha marhaízű, a birka birkaízű, a kacsa meg...

Ha nem szereted, készítsd olyan húsból, amit kedvelsz, pl.sokkal olcsóbb sertéshúsból.

Nem mondom, hogy a birkánál a faggyúszag a szomszédban is legyen érezhető, de ne vegyük el a jellegét teljesen.

2014. febr. 20. 07:18
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/8 anonim ***** válasza:

Ízlés dolga!

Van aki rajta hagyja, van aki leszedi, = ez még főzés előtt!

Sőt, van aki a birkapőrköltbe 1-2 girizd fokhagymát is belefőz, valamennyit az is vesz el a birka-szagból. Ez viszont a kérdésed szerint = ez már főzés közben!

2014. febr. 20. 10:56
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/8 anonim válasza:
Először is jól le kell tisztogatni a húst a faggyútól,a birkánál rozmaringot használnak hogy elvegye az ízét,de én pl így sem szeretem,a marhánál nincs úgy gond,szeretni kell,vagy nem,ügyesen kell elkészíteni de egyikből sem lehet varázsolni sertés vagy csirke hús ízt pl
2014. febr. 20. 14:34
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/8 mustafa33 ***** válasza:

Törökök szerint a disznóhús ehetetlenül rosz szagú.

Szokás dolga.

2014. febr. 21. 03:07
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/8 anonim válasza:
Én gyakran készítek birkapörköltet. Egy gyakorlott juhász adta a receptet: kockázd fel a húst, öntsd fel vízzel, hogy ellepje. Tegyél bele sót, borsot, babérlevelet, köményt és 4-5 darab nagyobb ecetes uborkát! Főzd egy óra hosszat. Tényleg elveszi a "birkaízt". Utána készítsd el pörköltnek: zsíron piríts hagymát, pirospaprika, víz, hús, fűszerezés stb. de ekkor is tegyél hozzá 2-3 db uborkasavanyúságot.
2014. febr. 24. 16:07
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/8 mustafa33 ***** válasza:
100%

Legjobb módszer az enyém. Én nem szeretem a birkahús aromáját és a pulykaét sem. Ezért ezeket nem főzöm és nem eszem. Ilyen egyszerű.

És aki azt mondja, hogy nem szereti az őz szagát vagy a vad nyúlét, annak azt ajánlom egyen birkát vagy pulykát helyettem is. Mert: de gustibus...

2014. febr. 24. 20:42
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!