Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » Hogyan füstöljek fel egy...

Hogyan füstöljek fel egy báránycombot?

Figyelt kérdés
Pontosabban arra lennék kíváncsi, hogy a füstölés elött mire figyeljek, mit tegyek vele? Pácolás? Főzés? Hogyan?

2012. dec. 11. 14:48
 1/3 anonim ***** válasza:
Főzni a már kész füstölt húst lehet.
2012. dec. 11. 15:19
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/3 anonim ***** válasza:

Először pácolni kell alapos sózás után száraz, vagy vizes pácban.

A fiatal bárány húsa elég száraz, azt mi nedves páclébe szoktuk rakni.

Mivel a hús elég aromás, ezért csak akáccal füstöljük, semmiképpen nem csonthéjas fűrészporral.

A füstölési idő kb. fele a sertés sonkáénak.

2012. dec. 11. 15:50
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/3 A kérdező kommentje:
Erdélyországban hallottam olyat, hogy a combot addig főzik amíg le nem válik a csontról a hús, majd úgy viszik füstölni. Bár lehet, hogy az birkacomb volt.
2012. dec. 12. 07:16

További kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!