Hogyan füstöljek fel egy báránycombot?
Figyelt kérdés
Pontosabban arra lennék kíváncsi, hogy a füstölés elött mire figyeljek, mit tegyek vele? Pácolás? Főzés? Hogyan?2012. dec. 11. 14:48
1/3 anonim válasza:
Főzni a már kész füstölt húst lehet.
2/3 anonim válasza:
Először pácolni kell alapos sózás után száraz, vagy vizes pácban.
A fiatal bárány húsa elég száraz, azt mi nedves páclébe szoktuk rakni.
Mivel a hús elég aromás, ezért csak akáccal füstöljük, semmiképpen nem csonthéjas fűrészporral.
A füstölési idő kb. fele a sertés sonkáénak.
3/3 A kérdező kommentje:
Erdélyországban hallottam olyat, hogy a combot addig főzik amíg le nem válik a csontról a hús, majd úgy viszik füstölni. Bár lehet, hogy az birkacomb volt.
2012. dec. 12. 07:16
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!