Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » Honnan tudok beszerezni...

Erde jani kérdése:

Honnan tudok beszerezni különféle egzotikus gyümölcsöket? Mint pl licsi,csillaggyümölcs, mangosztán,kígyó gyümölcs, stb Nyiregyháza környékén vagy rendelni?

Figyelt kérdés
Már egy ideje nagyon bele lendültem az egzotikus gyümölcsök kostolásába és (ha izlik) a magját el ültetem és gondozom de meg ragadtam a mangó,sárkánygyümölcs,banán,ananász-nál mivel csak ezt találtam a környéken és nem tudom már hogy hol keresek különféle egzotikus gyümölcsöket mint pl licsi, scillaggyümölcs,kígyó gyümölcs,mangosztán és még rengetek különféle gyümölcsöt sorolhatnák.Valaki segítse!

febr. 8. 22:00
 1/9 anonim ***** válasza:
91%
Licsi szokott lenni a Lidlben, Csillaggyümölccsel Sparban találkoztam, akkor vettem is. Egyszer még vörös banánt is láttam ott.
febr. 8. 22:54
 2/9 anonim válasza:
0%
mi az a nyíregyháza?
febr. 8. 23:29
 3/9 anonim ***** válasza:
93%

Azt is nézd mikor van ezeknek szezonja. Csak mert egzotikus, nem a Marson terem, ennek is van egy érési időszaka.

Pl gránátalma, mangó, datolyaszilva most szezonális.

Licsi, mangosztán inkább nyáron, kivéve ha messzire viszik.

febr. 8. 23:30
 4/9 anonim ***** válasza:
100%
Metro ha van a környéken,licsinek már vége a szezonjának.
febr. 9. 08:07
 5/9 anonim ***** válasza:
100%
A Mangosztán elvétve előfordul Magyarországon, de kígyógyümölcsöt csak külföldről tudsz rendelni. ( Már ha lehet szállítani) A többit be lehet szerezni, de Nyíregyházán nem tudom hol. A Metróban kapható pár gyümölcs, amit talán még nem kóstoltál.
febr. 9. 09:18
 6/9 anonim ***** válasza:
100%
METRO-t mondanám én is, ott szoktak lenni érdekes dolgok.
febr. 9. 10:03
 7/9 anonim ***** válasza:
67%
Én egyszer össze akartam számolni, listát csinálni adatokkal, hogy hány fajta egzotikus gyümölcs létezik a világon, de beletört a bicskám, és olyan 270-ig jutottam el. Mint kiderült nem is olyan egyszerű meghatározni, hogy mi számít egy külön fajtának, és melyik csak egy változata, meg melyik ami tényleg egzotikus, melyik ami nem csak ehető, de még viszonylag finom is, és nem okoz betegséget/hasmenést egy nagyobb mennyiség elfogyasztása után. Na meg 1 fajta gyümölcsnek van 3-4 fajta neve legalább, a helyi, a nemzetközi, a latin, és ha kicsit ismertebb, akkor magyar neve is. Az ismerebb egzotikus gyümölcsök száma nem több 25-30-nál. De max olyan 80-100 féle van amit fogyasztanak, vagy nyersen vagy feldolgozva. Az ismerebb egzotikus gyümölcsöknek, banán,mangó,papaya, citrusfélék, lehet több száz változata, vagy alfaja. Ahhoz hogy minél többet meg tudj kóstolni, ahhoz sajnos, vagy nem sajnos utazni is kell. Mivel elég kevéshez lehet hozzájutni Magyarországon. A legközelebbi helyek ahol hozzájuk lehet jutni, azok vagy a nyugati országok nagyobb városai, mediterrán országok kikötővárosai, de főleg Törökország, Ciprus, Málta, Spanyolország, Portugália, Kanári-szigetek, Madeira. Európán kívül Ázsián belül Thaiföld, Vietnám, Indonézia, Dél és közép amerikában. Az Usában leginkább Floridában, és a Hawaii szigeteken. Na meg mint ahogy írta is valaki előttem, ugyanúgy van egy termés időszakuk majdnem mindegyiknek, mint ahogy nálunk is például a dinnyének, epernek, cseresznyének. Ha tudsz angolul, ajánlanám ennek a youtubernek a videóit, aki nagyon sok helyen járt már, és szinte minden gyümölcsöt megkóstolt már. [link]
febr. 10. 05:53
 8/9 anonim ***** válasza:
A Metroban figyelgesd őket.
febr. 10. 15:05
 9/9 A kérdező kommentje:
Rendben, köszönöm a válaszokat!
febr. 11. 07:42

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!