Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Tehetek a sertéspörköltbe...

Tehetek a sertéspörköltbe reszelt krumplit főzés közben? Ti szoktatok?

Figyelt kérdés
Arra gondoltam, hogy így finomabb lesz a szaftja, de nem merem beletenni, hátha elrontanám vele. Ti próbáltátok már?
2014. febr. 15. 14:50
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
Biztos nem rontja el,én alkalmanként répát reszelek bele.Marhapörköltbe egyszer répát és gyökeret reszeltem,vadas jellege lett.
2014. febr. 15. 15:02
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/13 anonim ***** válasza:
Nem javasolt, ha marad belőle, másnapra megváltoztatja a pörkölt ízét.
2014. febr. 15. 15:12
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/13 anonim ***** válasza:
nem.
2014. febr. 15. 15:21
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/13 anonim ***** válasza:
Úgy kell bele, mint Osztyapenko lába kapcája! (Má hogy Benke Laci bácsit idézzem!)
2014. febr. 15. 16:02
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/13 anonim ***** válasza:

Szerintem ne! Lisztes ízű lesz tőle és másnapra szerintem még romlik is az ízhatás.

Ha egy kis változatosságot akarsz, akkor inkább reszelj bele répát, zellert, petrezselyemgyökeret, de akkor az már nem pörkölt lesz.


Ha kifejezetten krumplis szaftot szeretnél főzz külön krumplit jó puhára, tegyél a tányérodra, törd jól össze villával és szedd rá a pörköltet.

2014. febr. 15. 17:56
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/13 anonim ***** válasza:

Eszembe nem jutott volna soha, se krumpli, se répa...

nem lesz finomabb a szaftja, esetleg paprikáskrumpli íze lesz.

ne ronts el egy jó pörköltet ilyen újítással.

A sós vízben főtt krumplit mellé köretnek lehet tálalni,

van, aki a kockakrumplit belefőzi, de reszelve semmiképpen ne tedd bele.

2014. febr. 15. 19:25
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/13 doboszoli ***** válasza:

Ha sűrű szafttal szeretnél dicsekedni a kosztosoknak, a következőt tedd:

-a hagymát főzd vissza

-végig rövid lében főjön a hús, fedő alatt

-némi csontot is tartalmazzon

-ne sajnáld az őrölt paprikát

Ha így teszel, nincs szükség ilyen "praktikára".

Sok sikert!

2014. febr. 16. 07:11
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/13 anonim ***** válasza:

Ha tényleg a sűrűbb szaft miatt, akkor igen, ahogy az előző leírta. Nehogy már krumplival sűrítsd! :D

Ja és még annyi, hogy jó sok hagyma kell bele.

2014. febr. 16. 10:51
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/13 anonim ***** válasza:

Nem kell jó sok hagyma egy finom pörköltalaphoz, de hát ízlés dolga. Egy kiló húshoz, két közepes fej hagyma, ami kb 20 deka, tehát , ha arányaiban nézzük egyötöde legyen a húsnak.

Zsiradékon lepárolt, elfőzőtt, zsírjára visszasütött hagymás alap,- és , ahogy már írta az előttem szóló kedves válaszoló,- a minőségi pirospaprika sem elhanyagolandó.

egy kanálnyi lecsó, vagy 1-1 szem paprika, paradicsom (hámozva) is ad a sűrűségnek.

2014. febr. 16. 12:08
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/13 anonim ***** válasza:

Mi sok hagymával szoktuk és jól szétdinsztelem. Egy kiló húshoz ha 25 dkg-nál kevesebb hagyma van, meg sem esszük. :) Kis paradicsomot, meg paprikát én is teszek bele.

Meg nem eresztem bő lére és akkor sűrű lesz a szaft.

2014. febr. 16. 12:57
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!