Tehetek a sertéspörköltbe reszelt krumplit főzés közben? Ti szoktatok?
Szerintem ne! Lisztes ízű lesz tőle és másnapra szerintem még romlik is az ízhatás.
Ha egy kis változatosságot akarsz, akkor inkább reszelj bele répát, zellert, petrezselyemgyökeret, de akkor az már nem pörkölt lesz.
Ha kifejezetten krumplis szaftot szeretnél főzz külön krumplit jó puhára, tegyél a tányérodra, törd jól össze villával és szedd rá a pörköltet.
Eszembe nem jutott volna soha, se krumpli, se répa...
nem lesz finomabb a szaftja, esetleg paprikáskrumpli íze lesz.
ne ronts el egy jó pörköltet ilyen újítással.
A sós vízben főtt krumplit mellé köretnek lehet tálalni,
van, aki a kockakrumplit belefőzi, de reszelve semmiképpen ne tedd bele.
Ha sűrű szafttal szeretnél dicsekedni a kosztosoknak, a következőt tedd:
-a hagymát főzd vissza
-végig rövid lében főjön a hús, fedő alatt
-némi csontot is tartalmazzon
-ne sajnáld az őrölt paprikát
Ha így teszel, nincs szükség ilyen "praktikára".
Sok sikert!
Ha tényleg a sűrűbb szaft miatt, akkor igen, ahogy az előző leírta. Nehogy már krumplival sűrítsd! :D
Ja és még annyi, hogy jó sok hagyma kell bele.
Nem kell jó sok hagyma egy finom pörköltalaphoz, de hát ízlés dolga. Egy kiló húshoz, két közepes fej hagyma, ami kb 20 deka, tehát , ha arányaiban nézzük egyötöde legyen a húsnak.
Zsiradékon lepárolt, elfőzőtt, zsírjára visszasütött hagymás alap,- és , ahogy már írta az előttem szóló kedves válaszoló,- a minőségi pirospaprika sem elhanyagolandó.
egy kanálnyi lecsó, vagy 1-1 szem paprika, paradicsom (hámozva) is ad a sűrűségnek.
Mi sok hagymával szoktuk és jól szétdinsztelem. Egy kiló húshoz ha 25 dkg-nál kevesebb hagyma van, meg sem esszük. :) Kis paradicsomot, meg paprikát én is teszek bele.
Meg nem eresztem bő lére és akkor sűrű lesz a szaft.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!