Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Paradicsom befőzése télen?

Paradicsom befőzése télen?

Figyelt kérdés
Anyósomtól kaptam fagyasztott paradicsomot (egészben). Az a kérdésem, hogy ilyenkor télen is lehet-e paradicsomlevet csinálni belőle? Vagy mit kezdjek vele? Pörkölt alá és lecsóba szoktam tenni, de ekkora mennyiséget nem fogyasztunk el belátható időn belül...Kb. 8-10 kg-ról van szó.

2014. jan. 24. 16:40
 1/8 anonim ***** válasza:
100%
Szoktam csinálni belőle spagettihoz szószt, ahhoz elég sok kell, vagy paradicsomos húsgombócot, ahhoz legalább 2 kg kell, de paradicsomlevest is főzhetsz, vagy pizzára feltétet, nyárig így szerintem el fog fogyni.
2014. jan. 24. 16:46
 2/8 anonim ***** válasza:
100%
persze, hogy be lehet főzni
2014. jan. 24. 17:04
 3/8 anonim ***** válasza:
100%
Ugyanúgy befőzheted, csak tovább kell főzni, mint nyáron, mert sok a leve.
2014. jan. 24. 18:38
 4/8 anonim ***** válasza:
100%
Én sokszor így teszem el a paradicsomot. Ha nyáron sok a munka,és nincs időm a befőzésre,a pari meg csak érik..Ezért be a fagyóba, aztán télen, amikor van rá időm, akkor felfőzöm. Ugyanígy teszek a lekvárnak való szilvával, barackkal is.. Persze amikor ráérek, akkor azért érésidőben is befőzöm.
2014. jan. 26. 19:02
 5/8 A kérdező kommentje:
köszönöm mindenkinek! utolsótól kérdezem: a télen eltett paradicsom is ugyanolyan jó ízű, mint amit frissen teszel el? holnapra tervezem a befőzést, gondolom éjszakára vegyem ki, hogy kiolvadjon, ugye? vagy nem kell? nem csináltam még így...
2014. jan. 26. 19:24
 6/8 anonim ***** válasza:
persze, hogy jó ízű, mitől lenne más?
2014. jan. 26. 20:54
 7/8 A kérdező kommentje:
mondjuk attól, hogy egyszer már fagyasztva volt...azért köszönöm! :)
2014. jan. 26. 22:12
 8/8 anonim ***** válasza:
Természetesen ugyanolyan jó. És nem kell (de megteheted) előre kivenni, úgyis megfőzöd, majd a fazékban kienged.
2014. jan. 27. 06:45

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!