Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Mi a baj az olajban eltett...

Mi a baj az olajban eltett aszalt paradicsommal? Fehér ikraszerű valamik vannak benne.

Figyelt kérdés
Napon szárítottam paradicsomot majd olivaolajjal üvegbe tettem. Raktam még bele fokhagymát és szórtam bele szárított bazsalikomot. Néhány hét múlva fehér pöttyök jelentek meg az üvegben. Azóta már tele van velük az üveg. Úgy néznek ki, mint az ikrák. Találkozott már valaki ilyennel? Használható vajon a paradicsom?

2013. jan. 19. 01:00
 1/7 anonim ***** válasza:
43%
Szerintem penészes. Kuka.
2013. jan. 19. 01:15
 2/7 tetro ***** válasza:
43%
Penész. Kuka.
2013. jan. 19. 01:57
 3/7 anonim ***** válasza:
0%
Igen, penész. DObd ki és máskor vagy ne házilag csináld vagy járjál utána rendesen hogy kell.
2013. jan. 19. 05:38
 4/7 anonim ***** válasza:
0%

Az már kuka!

(Én 4-be vágva bezacsiztam, beraktam a fagyóba, tökéletes lecsót főztem belőle)

2013. jan. 19. 08:19
 5/7 anonim ***** válasza:
100%

DEHOGY penész!!! NEHOGY kidobd!!!

A fehér ikraszerü valamik az olivaolajból válnak ki, mert túl hidegen áll. Ha melegebben tartod - szobahömérséklet, akkor az "ikrák" szépen felolvadnak.

Ha az üres olivaolajat beteszed hütöbe, akkor az is ugyanigy fog kinézni, az olaj egyes komplnenesei megszilárdulnak a hidegben.

2013. jan. 19. 09:22
 6/7 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat!

Én sem penészre gyanakodtam, mert elég határozott "golyócskák" vannak az üvegben. Hűtőben tartom, de most kiveszem majd és kiderül, hogy eltűnnek -e. :-)

Egyébként igyekeztem rendesen utánajárni a dolognak és mindent úgy csináltam, ahogy azt a legtöbb helyen tanácsolták. Ezért is tettem hűtőbe.

Jövőre lehet, hogy hagyom én is szárazon a kamrában :-)

2013. jan. 19. 15:01
 7/7 anonim ***** válasza:
Igen, semmi baja nyugi! Jól írta az 5.
2014. jan. 24. 19:55

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!