Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Hogyan fagyasztod a tojásfehér...

Hogyan fagyasztod a tojásfehérjét?

Figyelt kérdés
Itt főleg arra gondolok miben? Kis műanyag valami vagy uzsi zacskó? Mennyivel hamarabb veszed ki a fagyóból felhasználás előtt?
2014. jan. 24. 05:42
 1/7 anonim ***** válasza:
Mihez kell azt fagyasztani, ilyet sosem csináltam még?
2014. jan. 24. 05:58
 2/7 A kérdező kommentje:
Találtam egy jó receptet, de csak 4 sárgája kell hozzá. 1 -1 fehérjét gond nélkül kidobnék, de 4-t sajnálnék.
2014. jan. 24. 06:02
 3/7 anonim ***** válasza:

Még egyenként is le lehet fagyasztani, és a következő adagot hozzátenni és újra fagyasztani. Pazarlás kidobni, mert kiengedés után ugyanúgy fel lehet használni, mint a frissen. 1-2 óra alatt ki8olvad, attól függően, hogy mennyi van a dobozban.

Zárható kis műanyag dobozban szoktam fagyasztani. A dobozra ráírom, hogy hány fehérje van benne.

2014. jan. 24. 06:33
 4/7 anonim ***** válasza:
Még annyit: a kimaradt fehérjéből lehet csinálni fehérpiskótát, habcsókot, vagy madártejhez is felhasználható.
2014. jan. 24. 07:00
 5/7 anonim ***** válasza:

Lehet dobozban, kisebb üvegben vagy akár erösebb zacskóban is fagyasztani.

Lehet többször is hozzátenni a benne lévökhöz - ha pár nap múlva megint marad, viszont feltétlen jó ráírni, hogy hány van benne, mert különben nehéz késöbb felhasználni. Azért is jobb kisebb adagokban (2-3 db) fagyasztani, mert igy könnyebb összeszedni annyit, amennyi kell.

Ha egy órával a felhasználás elött kiszeded, szobahömérsékleten annyi elég a kiolvadáshoz. Utána ugyanúgy lehet használni, mint a frisset, de ha felolvasztottad, akkor még aznap meg kell sütni.

Megjegyzés: ugyanígy lehet tojás sárgáját is fagyasztani, vagy akár egész tojást (ilyenkor kicsit össze kell keverni). EZ utóbbi akkor javasolt, ha sok tojás van otthon, és valamiért nem tudod idöben felhasználni. Minden olyan ételhez/süteményhez hasnálható, ahol egész tojásra van szükség.

2014. jan. 24. 08:34
 6/7 anonim ***** válasza:
Egészen pici, fedeles műanyag pohárban (talán 1 dl körül lehet, a házhozszállítók ilyenben küldik a szószokat), pont kényelmesen belefér egy fehérje. Tornyot is lehet belőlük építeni, és könnyű annyit elővenni, amennyire éppen szükség van. Ha nem felejtem el, átteszem a hűtőbe felhasználás előtti este, de attól sem lesz baja, ha gyorsan enged fel szobahőmérsékleten.
2014. jan. 24. 09:32
 7/7 anonim ***** válasza:
én kicsi nylon zacsiba szoktam tenni, és alkoholos filccel ráírom hány db. Pl.4. Aztán amikor szükséges, akkor kis melegvízbe (nem forró) dobva gyorsan kienged. Panírozáshoz, piskótához, rántottát szaporítani,pavlovát sütni, habrolóhoz....
2014. jan. 26. 19:10

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!