Kolbász füstölés de hogyan?
Eldöntöttem belekezdek és csinálok füstölt kolbászt!
Recept meg van,de a füstölés menete érdekelne engem.
Egyenlőre 10 kiló anyagból csinálnám a kolbászt.
kb mennyi ideig kell füstölni?
Fűrész porom van,de hogyan gyújtsam meg?
A döntés helyes, de vannak buktatók.
20 fok alatti füst szükséges, a hosszan eltartható kolbász tartósításához.(ún. hideg füst) A lángoltnál más a helyzet, ezt ne is taglaljuk.
Ennek az előállítása két módon történhet, vagy külső fűtéssel, (nincs egy légtérben az áru és a tűz), vagy akkora szekrényben, ami nem melegszik fel a fenti hőfok fölé.
Egyszerűen tüzet raksz keményfából,(akác, bükk, tölgy), és ha beindult, keményfa fűrészporral lefojtod.
Gyümölcsfát, giz-gazt, láncfűrész forgácsot(olaj!) nem javaslok használni.
Ha mégis melegedne, (ezt figyelni kell!!)hagyd kialudni a tüzet, és másnap újra gyújts be.
A füstölési idő vastagságtól függően 8-20 óra.
Sok sikert, ha valami nem tiszta, segítek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!