Füstölt csülköt péknéhez sós vagy sótlan vízben főzzem?
Nem tudom, milyen ételt akarsz csinálni, de hogy semmi köze nem lesz a péknéhez, az 100%.
A pékné nem füstölt csülökből készül, hanem simából, és akármiből is készülne, sütni kell, nem főzni.
A főzés csak a balf.szok megoldása, mert nem tudják megsütni.
Csontozni pedig sütés után kell.
1. Sós vízben szoktam előfőzni, borsot, babérlevelet, pár girizd fokhagymát szoktam bele tenni. A vizet nem szoktam lecserélni, leönteni róla. Azt max. szárazbab leveshez lehet felhasználni.
Valóban én sem a füstölt csülköt, hanem a síma csülköt használom.
2. Nem főzöm meg teljesen, csak annyira, hogy a benne levő csontot könnyedén ki tudjam venni. Ezáltal a
tepsiben is kevesebb helyet foglal.
3.Amikor kb. alig-alig félfövésben, a csontot kiszedtem belőle, akkor kívül-belül a csülköt megpörgetem sóval, és úgy rakom össze a tepsibe a többi hozzávalókkal és dugom a sütőbe.
Persze lehet, hogy majd más, egy-két dolgot másként ír, de tudod: ahány ház, annyi szokás, majd idővel nálad is kialakul egy "szokás", egy íz, egy állag, és attól kezdve nálatok az lesz az igaz "Sertéscsülök pékné módra".
Jó sütést-főzést, jó étvágyat hozzá! :)))
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!