Hogyan sütitek a halat?
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
a kiengedett halfilé szárazra törölgetem . majd füszerezem .
a serpenyőt minimális jó minőségű vajjal kikenem ,amikor a serpenyő már forró olyan minhha füstölne akkor teszem bele a halat . amikor az egyik fele megsült akkor lapátal forditok egyet rajta majd készre sütöm.
Sajnos az a tapsztalatom ,hogy a pagasius ,és tilápia hal filé szét esik . ezeket nem veszem meg. Ami nekem bevált az a tőke halfilé :Persze 2szer annyiba kerül mint a másik 2 . de ha ezt kiengedem akkor is tömör marad a húsa ,és csak 10% jég amit a zacskó tartalmaz. A pangasiust ,és a tilápiát is lemértem 1kg hal a kiengedés után jó 80dkg volt .
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
Én is úgy, ahogy az első. Sajnos a pangasius tényleg még így is szétesik néha, meg még néhány másikkal is jártam így.
Igaz én utoljára akkor sütöttem filét, mikor véletlenül azt vettünk, mert nekem az csak annyira halízű, mint amennyire a csibefasírt csirkeízű. Egyszóval hiába hal, nekem ízetlen. Inkább haltörzset veszek, az egyrészt jobban ízlik az egész családnak, másrészt sokkal könnyebb megsütni is.
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
Sütőpapírt kizsírozok vagy vajazok a tepsiben, arra sorakoztatom a haldarabokat, nagyon óvatosan. ha már a teteje szép piros, akkor lapáttal, egy villa segítségével átfordítom és a másik felét is pirosra sütöm.Nagyon ciróka-marókás művelet, mert így is hajlandó néha eltörni, de azért nem darabjaira.
De nekem mégiscsak a kukoricadarás-borsos lisztben való gyors sütés serpenyőben hozza a legjobb eredményt.
Olvastam már, hogy darabonként olajozott fóliába teszik, fűszerezik, jól bezárják a széleken és úgy párolják. kibontva sütik pirosra. Talán ez is egy megoldás lehet, bár én nem szoktam így készíteni.
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz0.png)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!