Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Hogyan sütitek a halat?

Hogyan sütitek a halat?

Figyelt kérdés
sziasztok! segítsetek kérlek, a hal valahogy soha nem sikerül szépre, gyakran szétesik az egész. Úgy szeretném csinálni, hogy nem panírozom be és paprikás lisztet sem használok, a lehető legnatúrabban :)Általában fagyasztott szeleteket szoktunk venni, ha nektek jól megy, légyszi írjátok le, hogyan :)

2014. jan. 14. 13:08
 1/5 anonim ***** válasza:

a kiengedett halfilé szárazra törölgetem . majd füszerezem .

a serpenyőt minimális jó minőségű vajjal kikenem ,amikor a serpenyő már forró olyan minhha füstölne akkor teszem bele a halat . amikor az egyik fele megsült akkor lapátal forditok egyet rajta majd készre sütöm.

Sajnos az a tapsztalatom ,hogy a pagasius ,és tilápia hal filé szét esik . ezeket nem veszem meg. Ami nekem bevált az a tőke halfilé :Persze 2szer annyiba kerül mint a másik 2 . de ha ezt kiengedem akkor is tömör marad a húsa ,és csak 10% jég amit a zacskó tartalmaz. A pangasiust ,és a tilápiát is lemértem 1kg hal a kiengedés után jó 80dkg volt .

2014. jan. 14. 13:43
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/5 anonim ***** válasza:

Én is úgy, ahogy az első. Sajnos a pangasius tényleg még így is szétesik néha, meg még néhány másikkal is jártam így.

Igaz én utoljára akkor sütöttem filét, mikor véletlenül azt vettünk, mert nekem az csak annyira halízű, mint amennyire a csibefasírt csirkeízű. Egyszóval hiába hal, nekem ízetlen. Inkább haltörzset veszek, az egyrészt jobban ízlik az egész családnak, másrészt sokkal könnyebb megsütni is.

2014. jan. 14. 14:49
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/5 A kérdező kommentje:
köszi :) a pangasiust mi sem szeretjük, elkészítéstől függetlenül. ezek szerint akkor valószínűleg a serpenyő nem elég forró. na, ma ki is próbálom :)
2014. jan. 14. 15:25
 4/5 anonim ***** válasza:

Sütőpapírt kizsírozok vagy vajazok a tepsiben, arra sorakoztatom a haldarabokat, nagyon óvatosan. ha már a teteje szép piros, akkor lapáttal, egy villa segítségével átfordítom és a másik felét is pirosra sütöm.Nagyon ciróka-marókás művelet, mert így is hajlandó néha eltörni, de azért nem darabjaira.

De nekem mégiscsak a kukoricadarás-borsos lisztben való gyors sütés serpenyőben hozza a legjobb eredményt.

Olvastam már, hogy darabonként olajozott fóliába teszik, fűszerezik, jól bezárják a széleken és úgy párolják. kibontva sütik pirosra. Talán ez is egy megoldás lehet, bár én nem szoktam így készíteni.

2014. jan. 14. 15:30
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/5 anonim ***** válasza:
Pangasius minden szempontból elég felejtős, van sok más hal, amit érdemes venni. :)
2014. jan. 14. 16:32
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!