A rántott halat, rántani való halat ( Busát ) ha le akarom fagyasztani akkor azt panírozás előtt fagyasszam és akkor panírozzam ha ki akarom sütni vagy előre?
Ahogyan én csinálnám:
- paníroznám, majd fémtálcára sorakoztatva először tálcástól dugnám a fagyasztóba. Egy idő után mindegyiket megforgatva még hagynám bent egy ideig. Amikor már tisztességgel megfagytak, lehet bezacsizni, később sem fognak összeragadni.
- amikor sütni akarod, kiszeded, úgy fagyott állapotba rakod a felmelegített olajba/zsírba. Nem kell megvárni míg kienged!! Csak rögtön borítsd be, mert egy-két percig csapkolódni fog a meleg olajban a hideg husi.
Ez, hogy mindenféle húst újabban tejben-vajban-mézben-sörben-borban, akármiben előző napokra beáztatni, ez egy újfajta szokás, aki akarja tegye, de nem kötelező, még a halnál sem.
Szokás kérdése. Férjem naponta halászott, kismilliószor hozott haza. Sohasem áztattuk, anélkül is meg lehet sütni-főzni ehetőre.
Persze mondom, ahány ház, annyi szokás.
Egy szóval sem mondtam, hogy a kérdező ne tegye, azt mondtam, ha figyelmesen olvastátok: AHOGY ÉN CSINÁLNÁM!
Beáztatod, ahogy tanácsolták, alaposan letörölgeted konyhai papírral, panírozod, és egyedileg , ahogy más is írta tálcán lefagyasztod, hogy ne fagyjanak össze. Ha kőkemény, akkor már összébbrakhatod egy kisebb tálcára.
Majd később fagyosan kezdd kisütni bő zsiradékban.
Nekem nem szokott fröcskölni a zsiradék, mert épphogy a hideg hal lehűti kissé.
Nem kell nagylángon sütni, legyen ideje felengedni, de eláztatni sem szabad.Amikor már a prézli megkérgesedett, lehet többször is megfordítani.
Ha jól csinálod, kifogástalan rántotthalad lesz.
A tejben áztatás a hal szagának az elnyomására való. Tengeri halnál és mocsárszagú halnál ajánlott, meg az ízetlennél (pangassius). Amit magam fogok sosem szoktam áztatni.
Ha panírozva fagyasztod, jobban megszívja magát az olajjal amiben sütöd.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!