Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Kiwi+Tejszín+Zselé, sütési...

Kiwi+Tejszín+Zselé, sütési praktika kérdés, nagy szükségem lenne a válaszra, aki tudja?

Figyelt kérdés

Tavaly karácsonykor, elkezdtem sütni egy sütit, a problémám az, hogy a krém tejszínes(állati eredetű tejszínt használtam) -túrós kiwis lett volna. plussz kellett bele zselatin. Megcsináltam mindent, felvertem a tejszínt kőkeményre, aztán beletettem a kiwit és a zselatint... utána összeesett az egész->folyós lett, tehettem bele akármennyi zselatinlapot (6ot tettem bele)nem segített rajta semmi...

Aztán utána olvastam, hogy a zselatinlap nem komálja a kiwit, és hogy a tejszínt megkeseríti a kiwi... lol. De akkor a szakácskönyvben miért olyan szép ez a süti, és a krém sem folyik a képen:)

Valakinek ötlet?

Talán növényi tejszín? és valamilyen zselatin fix? vagy zselatin por? mert én zselatinlapokat használtam:( De nem "fogta" meg a krémet.


Szóval a kérdés! hogy csináljam meg a krémet, hogy ne keseredjen meg a kiwitől, és hogy kemény maradjon a krém?


2009. nov. 27. 09:33
 1/7 igabcsy ***** válasza:

Nem egészen értem, túró is kellett a krémbe, vagy a tejszín lett túrós? Azt értem, hogy folyós lett, csak nem világos, hogy mikor.

Én már sokszor csináltam kivivel túrós zselatinos sütit de soha nem keseredett meg.

(így látatlanben egy ötletem van: a zselatint hidegen keverted a cucchoz?)

Írd le pontosan, hogy hogyan szól a recept, akkor többet tudok segíteni.

2009. nov. 27. 11:24
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/7 A kérdező kommentje:

a süti neve túrós szelet kiwivel

25dkg áttört tehéntúró, 10dkg porcukor, 1citrom leve, 1 cs vaniliás cukor, 3 kiwi, 6lap zselatin, 2,5 dl tejszín, 3cl rum.


A tejszínhabot a porcukrot a citromlevét a cukrot, a felvert tejszínt, a rumot, összeforgattam, aztán beletettem a kiwit, és végén a zselatint, és utána folyóssá vált + keserű lett.

Nem egy helyen olvastam, hogy a kiwi a tejszínnel "reakcióba lép" és keserű lesz... lehet akkor kevesebb kiwit kéne majd beleraknom a krémbe, csak 1-et, nem pedig 3mat?

A te kiwis krém recepted milyen? kell bele tejszín? milyet használsz - növényit vagy állatit, és milyen zselatint?

2009. nov. 27. 19:54
 3/7 A kérdező kommentje:
mivel zselatin lapot vettem, ezért azt a felhasználási javaslat szerint feloldottam - nem rontottam el- és kihűlve tettem a krémbe. Nem vagyok már kezdő sütés területén, de nem értem mi lehet a gond. Szóval ebben a krémben van benne a kiwi, nem pedig rajta!
2009. nov. 27. 19:55
 4/7 anonim ***** válasza:
A kivi hozzáadása zselatinhoz vagy tejhez kerülendő,mert a benne lévő enzim miatt a zselatin nem alvad meg rendesen,a tej pedig kicsapódik.
2009. nov. 28. 10:15
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/7 A kérdező kommentje:

Nincs tej a krémbe, így nem is volt mi kicsapódjon, Tejszín és túró kell a krémbe, ezek viszont nem csapódtak ki.

Én ezt mind értem, de a képen tök frankón néz ki a süti, akkor még is, hogy csináljam?

2009. nov. 28. 17:12
 6/7 anonim válasza:
Igen így van. A kiwihez agar agar-t használnak, ami tengeri alga zseléanyaga. De én jobbat mondok: ha a kiwit akarjuk zselézni pl. a süti tetején, akkor főzzünk fel gyümölcslevet, mondjuk ananászt, kicsi cukorral, és étkezési keményítővel, majd ezt öntsük a kiwire. Ha tejszínes krémbe akarjuk tenni a kiwit, akkor rétegezzük, és ne keverjük bele. Ezt is a fent említett zselével kezeljük. Ekkor a tejszínbe tehetjük a szokásos zselatint.
2009. dec. 1. 23:32
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/7 anonim válasza:
Előző vagyok. Megmondanád melyik szakácskönyvben láttad ezt a receptet?
2009. dec. 1. 23:35
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!