Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Muffin kérdés! . Kenni vagy...

Muffin kérdés! . Kenni vagy nem kenni?

Figyelt kérdés

Ha annyi tésztám van, hogy 2x-i sütéssel lehet elkészíteni, de vajazni-lisztezni kell a formákat sütés előtt, akkor a második adag mehet a készek után rögtön a meleg formákba, vagy hűtsem le és vajazzam-lisztezzem újra a formákat?

Teflonos sütőforma, és kéri a recept a vajazás-lisztezést.

A segítségeket előre is köszönöm!

:)


2011. okt. 30. 02:53
 1/10 anonim ***** válasza:
69%
én papírt használok,de szerintem teszteld,11-db-ot kikensz vajjal,1 db-ot pedig nem.ha az is kijön akkor nincs gáz,mehet úgy az összes.amúgy a teflon miatt sztem nem fog beleragadni
2011. okt. 30. 02:14
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/10 anonim ***** válasza:
84%

szia! csak úgy lesz jó a második adag ha kimosod, és újra kikened, lisztezed. az első tésztából marad benne kevés, és az bizony nagyon odaéghet.

szerintem is a kaplszli a legjobb megoldás. az első adagot kiveszed, vizes konyharuhára teszed a tepsit. pár perc múlva könnyedén egy villával kiemelheted a muffokat.

újra papír, újra töltés, és mehet a sütőbe. így biztos a siker:)

2011. okt. 30. 07:43
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/10 anonim ***** válasza:

Újból vajazd-lisztezd ki.

A sütőforma pillanatok alatt lehűl, mosd ki, töröld szárazra és vajazd-lisztezd.

Ha rögtön beleteszed a második adagot (tisztítás nélkül), beleragadhatnak a muffinok.

Én is így csináltam (az első beleragadás után), amíg nem vettem szilikon formákat. Sokkal jobban szeretek abban sütni.

2011. okt. 30. 08:00
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/10 A kérdező kommentje:

Jó! Köszi!:) Én is úgy gondoltam, hogy az a biztos , ha készen vannak kiveszem őket, majd lassan folyó víz alatt kihűtöm a formát és újra kenem-lisztezem(mert úgy eddig gyönyörűen szinte kiestek), és úgy adagolom a következőket, csak azért voltam kíváncsi, hogy belesülhet-e, vagy beleragad-e, ha a második adagot rögtön belerakom. De akkor így csinálom!

Köszönöm szépen a válaszokat!

Mentek a zöld kezecskék!:)

2011. okt. 30. 08:00
 5/10 A kérdező kommentje:

Na hát ez nem volt túl értelmes tőlem!:) Szóval eddig mindig csak egy formányi adagot csináltam, és a kenés-lisztezés után szépen kijöttek(nem a folyó víz alatt).:D

Még egyszer köszi!:D

2011. okt. 30. 08:06
 6/10 anonim ***** válasza:
85%

Ha megoldható, akkor vegyél még egy formát, úgy nem kell vacakolni a kimosás-újrakenéssel.

Én egyáltalán nem szeretem, ha papir van bele sütve, inkább pici idöt rászánok és rendesen kikenem.

2011. okt. 30. 08:18
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/10 A kérdező kommentje:

Igen, én sem használok papírkákat, a kenés+szórás az bevált és mivel így szépen kijönnek a formából nem nagy fáradtság az a pár perc míg lehűl és újra kenhető hőmérsékletű lesz a formám!

Köszi neked is!:)

2011. okt. 30. 08:31
 8/10 anonim válasza:
78%
ha kiveszed a muffint belőle és csap alá teszed nagyon hamar lehűl a forma és mindenképp újra ki kell kenni+lisztezni!!!!
2011. okt. 30. 09:09
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/10 anonim válasza:
86%
én papírt használok, de ha esetleg elfogy akkor vajazom, lisztezem de csak 11 mélyedést a 12.be pedig vizet töltök. Ettől omlósabb lesz a tészta ha kész és könnyebben ki is jön! nekem ez mindig beválik! :) sok sikert
2011. okt. 30. 09:11
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/10 A kérdező kommentje:

Köszönöm még egyszer a segítségeket, minden OK volt, kihűtöttem a formát folyamatosan hűlő víz alatt, majd hidegen újrakentem liszteztem és mind sikerült!

Minden jót netkek!:)

2011. nov. 1. 13:17

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!