Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Ti mivel eszitek a hig palacsi...

Ti mivel eszitek a hig palacsintat?

Figyelt kérdés

Turoval,izzel,fahejas cukorral mar probaltam,nagyon finom.

Ti mivel eszitek?


2013. dec. 17. 13:50
1 2 3
 21/29 anonim ***** válasza:

Még egy pont a kérdező mellett: az "íz" a magyarban a lekvárfélék egyik szinonimája.

Lásd ízespalacsinta, ízesbukta, sárgabarackíz,... stb.

2013. dec. 17. 19:11
Hasznos számodra ez a válasz?
 22/29 anonim ***** válasza:

[link]


Itt a "vízenkőtt" tészta eredete, készítése menete, receptje.

Nagyanyám gyakran sütött, de még édesanyám is kifli alakúra formázta, és kristálycukorral megszórva, mint finom édességet rágcsáltuk.

2013. dec. 18. 11:40
Hasznos számodra ez a válasz?
 23/29 anonim ***** válasza:
100%

LOL:

Rendőr megállítja a teherkocsit, elkéri a menetlevelet, közben kérdező a sofőrt, mit szállít:

- Gyümölcsízt

Rendőr nézi a menetlevelet, majd:

- No hajtsa fel a ponyvát, hadd nézzem

Nézi-nézi, majd megszólal:

-Maga azt mondja gyümölcsízt szállít, a menetlevélre az van írva, hogy a rakomány neve jam, a kocsi meg tele van lekvárral.

Az egész szállítmányt elkobzom, magát pedig előállítom!

2013. dec. 18. 11:46
Hasznos számodra ez a válasz?
 24/29 anonim ***** válasza:

Csak azért, hogy:

a "gyümölcsíz" kb. B30-as tégla nagyságban élelmiszerüzletekben lekvárként árult "förmedvény" volt a '60-as, '70-es években. Dekára vásároltuk, ezzel készültek akkoriban az ízes kiflik, ízes bukták, vagy a közönséges lekváros (ízes) tészta. Ez volt egyébként a mások által "Hitler-szalonnának" is nevezett köznépi eledel.

2013. dec. 18. 11:54
Hasznos számodra ez a válasz?
 25/29 anonim ***** válasza:
Tudom, hogy az "ízes" bukta az a lekváros megfelelője, de akkor sem mondunk olyat, hogy "ízzel" eszem a palacsintát...
2013. dec. 18. 12:02
Hasznos számodra ez a válasz?
 26/29 anonim ***** válasza:

[link]


Ezt nevezi az alföldi ember "vízenkőtt"-nek = vízen kelt!

2013. dec. 18. 13:23
Hasznos számodra ez a válasz?
 27/29 anonim ***** válasza:
2013. dec. 18. 13:54
Hasznos számodra ez a válasz?
 28/29 anonim ***** válasza:
Töltelék: kis pohár tejfölbe belekeversz cukrozott kakaóport, annyit teszel bele amennyi tetszik... isteni és nem ropog a cukor a fogad alatt...
2013. dec. 20. 14:34
Hasznos számodra ez a válasz?
 29/29 anonim ***** válasza:

Annyira helyes vagy Kérdező! Én nagyon szeretem, ha valaki tájszólással beszél. Hová valósi vagy?


A városi nyelv valóban nem használja így, sőt, a kelt palacsinta sem ismert.

Kelt palacsintát utoljára gyerekkoromban az egyik nagyanyámnál ettem, de az nem olyan volt mint amit belinkeltél, hanem "híg" de élesztős.

Meg is lehetett tőle fulladni. :-)

Amit te linkeltél az inkább lángos szerűség.

Egyébként tejszínes-vaníliás túrókrém bármilyen gyümölccsel, és nálam az örök kedvenc: fahéjas cukor.

2014. márc. 7. 16:58
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!