Ti mivel eszitek a hig palacsintat?
Turoval,izzel,fahejas cukorral mar probaltam,nagyon finom.
Ti mivel eszitek?
A második az kb. lángosnak néz ki.
És nem lepetézni kell, hanem érthető kifejezéseket használni...
Amit te köttes palacsintának linkeltél be az lángos : Jó lenne ha kicsit utána olvasnál dolgoknak mielött kérdezel .
A köttes palacsinta: az másképpen kelt palacsinta : annyiban más ,mint a sima palacsinta ,hogy vastag lesz a tésztája :
Tudom hogy a kottes az kelt palacsinta.
Nem maser,csak csodalkoztam,hogy hogy nem ismerik a hig palacsintat,maskepp hogy lehetne nevezni?
Gondolom azert hig mert hig masszabol keszul,nem?
1. A "köttes" az nem egy magyar szó.
2. A lángos nem palacsinta, amire te gondolsz, talán amerikai palacsinta lehetne, bár az sem kelt tésztával készül, viszont legalább az igaz, hogy jóval vastagabb a tésztája.
3. Amit linkeltél, az nem palacsinta, hanem lángos.
Amúgy, hogy a kérdésre is válaszoljak (bár nem értem, mi értelme ezt megkérdezni, az internet tele van lehetséges palacsinta-töltési módokkal... Habár, ha "híg" palacsintára kerestél, nem csoda, hogy nem találtad :D):
- cukrozott kakaópor
- csokipuding
- fahéj
- vaníliapuging (csokiöntettel)
- kókuszos "massza", olyasmi, mint a kókusztekercs tölteléke
- dió
- lekvár
- nutella
- túró (aki szereti, tehet bele mazsolát is)
- banán (akár csokival, vagy legalábbis csoki öntettel)
- alma (rá porcukor)
- eper, vagy bármilyen gyümölcs
- öntetnek lehet gyümölcsös vagy karamellás is
- a fentiek kombinálhatóak (pl. nutellás-banános)
- mákos
És akkor ezek csak az édesek, de ugye vannak sósak, húsosak is...
A kőttes magyar szó, tájnyelvi kifejezés a kőtt, vagyis kelttésztára.
A kérdésre: felénk nem készítik élesztővel a palacsintát, a "híg" tejes-tojásos-szódavizes alapanyagot palacsintasütőben kisütjük.Mi lekvárral, citromos-vaniliás-mazsolás túróval, kakaóval, darált dióval szeretjük.
Szeretjük még a sajtos tejfölöset is és a hússal töltöttet is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!