Lecsót hogy rakok el télire?
azt tudom, hogy készítem el a lecsót. megpárolom a hagymát, bele a paprika, paradicsom, só, ízlés szerint. aztán még melegen kicsi üvegekbe rakom, szerintem olajat kell rá önteni, hogy ne legyen levegős, aztán rá a tetőt. takaróba bugyolálom és ott kihűl egy nap alatt...
szerintetek?
Valahogy így emlékszem régről...
előre is köszi
Elég jól emlékszel!
Annyit tennénk hozzá:
- kimélőbb, ha a paradicsomról eltávolítod a héjat!
- Szerintem is finomabb, ha már eltevés előtt alásütöd a hagymát, valaki ezt nem teszi.
- végül felesleges a tetejére olajat önteni, mert a paprika és paradicsom miatt sok benne az aszkorbinsav, ami tartósítja!!!
Ui. : én a paradicsomlevet is tartósító szer nélkül teszem el, ugyanezen ok miatt!
Remélem segítettem! De kérdezz bátran!
köszönöm szépen
akkor semmi tartósító nem kell rá?
nem fog megbuggyanni?
13.39-es
Én ezeket a lecsókat, és egyéb befőtteket kb 16 fokon tárolom! Ha ennél melegebben fogod őket tartani, vagy nagyon rezelsz, hogy megbuggyan, akkor nyugodtan tegyél bele nátrium-bezonátot. Egy üvegbe (0.72 es a szabvány) kell egy késhegynyi. Oki?
nálunk a kamrában több mint 16 fok van
negyediken lakunk plusz bent van a hűtőláda is
szalicil, jó lesz egy késhegynyi?
Jó.
De most akarsz eltenni?
Annak augusztusban van szezonja...
Már ha nagyobb mennyiséget teszel el.
Ha most veszel boltban, az már nem lesz olyan fincsi :(
igen, holnap akartam elrakni
ma sikerült a piacon vennem olcsón paprikát, paradicsomot
de megromlani nem fog emiatt? ugye?
csak esetleg nem lesz olyan ízes?
Jó lesz az!
Semmi pánik :)
Tegyél bele picit több hagymát, és ne párold, hanem picit pirítsd le, mert a hagymában alapvetően van cukor, és így édesebb lesz! Utána mehet bele a paradicsom, mikor már levet ereszt, mehet a paprika is!
Vízzel nehogy felöntsd!
Ja és takarékon!
Sok sikert!
oké, köszönöm szépen neked!
további szép napot!!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!