Lecsót hogy rakok el télire?
azt tudom, hogy készítem el a lecsót. megpárolom a hagymát, bele a paprika, paradicsom, só, ízlés szerint. aztán még melegen kicsi üvegekbe rakom, szerintem olajat kell rá önteni, hogy ne legyen levegős, aztán rá a tetőt. takaróba bugyolálom és ott kihűl egy nap alatt...
szerintetek?
Valahogy így emlékszem régről...
előre is köszi
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz0.png)
Elég jól emlékszel!
Annyit tennénk hozzá:
- kimélőbb, ha a paradicsomról eltávolítod a héjat!
- Szerintem is finomabb, ha már eltevés előtt alásütöd a hagymát, valaki ezt nem teszi.
- végül felesleges a tetejére olajat önteni, mert a paprika és paradicsom miatt sok benne az aszkorbinsav, ami tartósítja!!!
Ui. : én a paradicsomlevet is tartósító szer nélkül teszem el, ugyanezen ok miatt!
Remélem segítettem! De kérdezz bátran!
köszönöm szépen
akkor semmi tartósító nem kell rá?
nem fog megbuggyanni?
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz0.png)
13.39-es
Én ezeket a lecsókat, és egyéb befőtteket kb 16 fokon tárolom! Ha ennél melegebben fogod őket tartani, vagy nagyon rezelsz, hogy megbuggyan, akkor nyugodtan tegyél bele nátrium-bezonátot. Egy üvegbe (0.72 es a szabvány) kell egy késhegynyi. Oki?
nálunk a kamrában több mint 16 fok van
negyediken lakunk plusz bent van a hűtőláda is
szalicil, jó lesz egy késhegynyi?
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz0.png)
Jó.
De most akarsz eltenni?
Annak augusztusban van szezonja...
Már ha nagyobb mennyiséget teszel el.
Ha most veszel boltban, az már nem lesz olyan fincsi :(
igen, holnap akartam elrakni
ma sikerült a piacon vennem olcsón paprikát, paradicsomot
de megromlani nem fog emiatt? ugye?
csak esetleg nem lesz olyan ízes?
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz0.png)
Jó lesz az!
Semmi pánik :)
Tegyél bele picit több hagymát, és ne párold, hanem picit pirítsd le, mert a hagymában alapvetően van cukor, és így édesebb lesz! Utána mehet bele a paradicsom, mikor már levet ereszt, mehet a paprika is!
Vízzel nehogy felöntsd!
Ja és takarékon!
Sok sikert!
oké, köszönöm szépen neked!
további szép napot!!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!