A zselének ehhez meddig kell "dermednie"?
szivoszalba fogok felszivni meg meleg zselet,es ha megdermed,kukacok lesznek belole....meddig kell hagyni,h megdermedjen annyira,hogy ne jojjon szét mikor kiszedem?
és egyébként hogy kell kiszedni?:)
koszonom 16L
De jó ötlet. Két napja azon gondolkodom, hogy miből legyen a kukac.
Szerintem ha kihült akkot már dermedt lesz. Én vagy szétvágnám a szvószálat, vagy megpróbálnám kifújni belőle.
koszi a választ :) már utánaneztem jobban :
Hozzávalók:
90 gramm (3 uncia) málnás Jell-O (ízesített desszert zselatin)
1 tasak ízesítetlen zselatin (az extra keménységért)
3/4 merőpohárnyi főzőtejszín
3 pohárnyi forró víz
15 csepp zöld ételszínezék
100 hajlékony szívózál (vagy amennyi szükséges, hogy megteljen az edény, amelybe beleállítod őket).
magas tartóedény (akár egy literes tejes do
Keverjük össze egy edényben a zselatint és a forralt vizet, majd hagyjuk egy keveset hűlni. Ezután adjuk hozzá a főzőtejszínt és a zöld ételszínezéket. Vegyük elő a szívószálakat (egyenesítsük ki őket, ha hajlíthatók), tegyük őket egy magas edénybe. Fontos, hogy a szívószálak szorosan helyezkedjenek el egymás mellett, mert a zselatin csak így marad benne, ezért például egy literes tejes doboz ajánlott, amelybe csak szorosan fér bele 100 szívószál. Ha ennél csak nagyobb edényünk van, akkor akár használjunk több szívószálat. Végül öntsük rájuk a zselatinos keveréket, majd hagyjuk kihűlni, amíg meg nem szilárdul.
Hogyan szedjük ki az elkészült gilisztákat a szívószálakból? Erre több módszer is létezik. Például átmehetünk rajtuk egy sodrófával, majd kirázzuk belőlük, vagy akár meleg vizet engedünk a szívószálakra, amitől a giliszták kicsúsznak.
de igen :-)
ezen kivul még keszulok pár otlettel,remelem sikerulnek.
Ami nekem nagyon tetszik és már fagy a mélyhűtőben, az egy adag gumikesztyűben lefagyaztott víz. Úgy tervezem, hogy a kesztyűt majd levágom róla és bóléba teszem bele.
A másik pedig ami nagyon tetszik az ujj süti, bár félek azt nem lesz időm megcsinálni.
a bólés otlet is tetszik :) talán én is kipróbálom.
én pizzát is fogok készíteni,amire fekete olivabogyóból pókokat készítek és feher lapsajtból szellemet vágok ki,majd ráolvasztom.
Desszertnek pedig ilyet : [link] + a kukacok
Valamií kisebb bulira készulsz egyebkent?:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!